Menu

Diacor terveyssää

Perusterve ihminen tulee harvoin miettineeksi, kuinka säätila vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin. Sitä vain nauttii, kun pilvisen kauden jälkeen aurinko kirkastaa mielen!

Olemme aloittaneet yhteistyön Ilmatieteen laitoksen kanssa, jotta voisimme auttaa Arvoasiakkaitamme ottamaan huomioon säätilan vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin. 

Terveyssää-palvelu perustuu Ilmatieteen laitoksen sääennusteisiin, jotka päivittyvät useita kertoja vuorokaudessa.  

Ensimmäisen vaiheen palvelut 

Ensimmäisessä vaiheessa Terveyssää-palvelusta on kaksi vaihtoehtoa: 

1. UV-säteilyn voimakkuudesta varoittava palvelu: Suosittelemme palvelua lapsiperheille ja paljon ulkoileville ihmisille. UV-säteily vaikuttaa siihen, kuinka suuri riski ulkoillessa on ihon palamiselle. UV-säteilyä on Suomessa myös pilvisinä päivinä. Lue lisää UV-säteilystä

2. Lämpö läkähdyttää ja kylmä menee luihin ja ytimiin -palvelu: Suosittelemme tätä lämpötilan, ilmankosteuden ja -paineen sekä tuulen yhteisvaikutuksesta varoittavaa palvelua niille ihmisille, jotka saavat säätilan vaihtelusta sydän- ja verenkierto-oireita. Sinulla ei tarvitse olla diagnosoitua sairautta hyötyäksesi palvelusta. Osa ihmisistä saa päänsärkyä ja muita lieviä oireita säätilan vaihdellessa. Lue lisää säätilan muutosten aiheuttamista terveysvaikutuksista

Näin Terveyssää-palvelu toimii

Testivaiheessa voit valita yhteen matkapuhelinnumeroon yhden Terveyssää-palvelun. Palvelu lähettää sms-viestin, kun Ilmatieteen laitoksen ennuste kertoo UV-säteilyn olevan korkealla tai kun säätilan ennustetaan nostavan riskiä sydämen tai verenkierron kuormitukselle.