Menu

Yläluomileikkaus

Yläluomileikkaus eli yläluomien blefaroplastia on tavallisin plastiikkakirurginen leikkaus. Se on myös tavallisin miehille tehtävä plastiikkakirurginen leikkaus. Yläluomileikkaus piristää ulkonäköä, poistaa roikkuvan ihon aiheuttaman näkökenttäpuutoksen ja vähentää jonkin verran otsan ryppyisyyttä. Otsan jatkuvasta jännitystilasta aiheutuvat kivut voivat lieventyä tai poistua kokonaan. Luomien ja silmäripsien meikkaaminen helpottuvat myös merkittävästi.

Miksi yläluomileikkaukseen?

  • Silmät ovat väsyneen näköiset johtuen yläluomien roikkuvasta ihosta
  • Näkökenttä on rajoittunut ylä- ja sivusuuntiin
  • Silmät  väsyvät helposti ja näyttöpäätetyöskentely sekä ajoneuvoilla ajaminen ovat vaikeutuneet
  • Kulmakarvojen jatkuva nostaminen aiheuttaa otsan jännitystilan ja / tai siitä johtuvaa päänsärkyä
  • Luomien ja silmäripsien meikkaaminen on hankalaa roikkuvan ihon vuoksi
  • Luomipoimu hautuu tai haavautuu

Mitä yläluomileikkauksessa tehdään?

Yläluomileikkauksessa poistetaan yläluomen ylimääräistä, roikkuvaa ja poimuuntuvaa ihoa sekä sen alla olevaa pullottavaa rasvaa. Samassa yhteydessä voidaan kulmakarvat kiinnittää niiden laskeutumisen hidastamiseksi. Tätä kutsutaan brow pexiaksi. Yläluomileikkaus tehdään paikallispuudutuksessa ja se kestää noin tunnin. Arpi sijoittuu luomipoimuun, jossa se on näkymättömissä.

Mitä leikkauksen jälkeen tapahtuu?

Toimenpiteen jälkeen silmillä pidetään kylmäpusseja ja potilas lepäilee istuma-asennossa 1–2 tuntia. Tämän jälkeen potilas voidaan kotiuttaa. Yläluomileikkauksen jälkeinen kipu on melko lievää ja vahvoja kipulääkkeitä ei tarvita. Silmiä ei leikkauksen jälkeen peitetä, vaan näkökyky pysyy tallella koko ajan.

Ompeleet poistetaan viikon kuluttua toimenpiteestä. Ensimmäisen viikon ajan silmät ovat turvoksissa. Kaikkien mustelmien häviämiseen saattaa kulua kaksi viikkoa. Töistä poissaoloaika on 1–2 viikkoa riippuen työtehtävistä.

Jälkitarkastus suoritetaan 6–12 kk kuluttua, jolloin arvet ovat muuttuneet lähes näkymättömiksi.


Ohjeet

1.

Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon ja hoitoarvioon Diacor Keskustan sairaanhoitajan numerosta 040 5660146.

2.

Sairaanhoitaja kertoo alustavasti leikkauksesta ja vastaa tarvittaessa jälkihoitoa koskeviin kysymyksiin.

3.

Konsultaatiokäynnillä tehdään hoitoarvio ja suunnitellaan tuleva leikkaus ja sovitaan tuleva leikkausaika.

Kustannukset

Arvoasiakkaana saat yläluomileikkauksen hintaan 1 290 € (norm. 1 621 €). Luomien leikkaustarve on yksilöllinen ja vaikuttaa hinnoitteluun. Kun leikkaus tehdään esteettisenä hoitona, on hinta arvoasiakkaille 1 552 € (norm. 1 956 €, sis. alv 24 %). Hoitolinja valitaan leikkaavan plastiikkakirurgin Pentscho Popovin kanssa konsultaatiokäynnin (167,50 €) yhteydessä. Hinta sisältää konsultaatiokäynnin, yläluomileikkauksen ja ompeleiden poiston. Etu on voimassa 1.3.–31.5.2017 Diacor Keskustan lääkäriasemalla.

Yläluomileikkaus eli yläluomien blefaroplastia on yksi tavallisimmista plastiikkakirurgista leikkauksista. Se on myös tavallisin miehille tehtävä plastiikkakirurginen leikkaus. Leikkaukseen hakeudutaan monista eri syistä: silmät väsyvät helposti ja näyttöpäätetyöskentely ja autolla ajaminen tuntuu haastavalta, näkökenttä on rajoittunut ylä- ja sivusuuntiin ja silmät ovat väsyneen näköiset.

Arvoasiakkaana saat yläluomileikkauksen hintaan 1 290 € (norm. 1 621 €). Hinta sisältää konsultaatiokäynnin, yläluomileikkauksen ja ompeleiden poiston.

Luomien leikkaustarve on yksilöllinen ja vaikuttaa hinnoitteluun. Kun leikkaus tehdään esteettisenä hoitona, on hinta arvoasiakkaille 1 552 € (norm. 1 956 €, sis. alv 24 %). Hoitolinja valitaan leikkaavan plastiikkakirurgin Pentscho Popovin kanssa konsultaatiokäynnin (167,50 €) yhteydessä.   

Etu on voimassa 1.3.–31.5.2017 Diacor Keskustan lääkäriasemalla. Varaa aika plastiikkakirurgin konsultaatioon Diacor Keskustan sairaanhoitajan numerosta 040 5660146.

Lue lisää yläluomileikkauksesta.

Toimipisteet

Keskusta

Keskuskatu 7
00100 Helsinki

Maanantai - torstai 7-20
Perjantai 7-19
Lauantai 9-18
Sunnuntai 12-18
30.4.-1.5. 12-18
25.5. 12-18

Asiantuntijat

Popov Pentscho

Plastiikkakirurgi

LT, plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri. Esteettisen plastiikkakirurgian toimenpiteet, yläluomileikkaukset, ihokasvainten poistot, luomen poistot, ihokasvainkirurgia