Menu

Vatsaelinten leikkaukset

Diacorin yksityisessä sairaalassa tehdään vatsaelinten vaivoja hoitavia leikkauksia eli gastrokirurgisia toimenpiteitä. Esimerkiksi erilaiset tyrät ja sappikivitaudit vaativat usein leikkaushoitoa.

Tyypillisimpiä gastrokirurgisia toimenpiteitä ovat vatsanpeitetyrien (nivustyrän, palleatyrän, urheilijan tyrän ja haavatyrien), tai sappikivitautien leikkaukset. Myös närästystä eli refluksitautia voidaan tarvittaessa hoitaa leikkauksella. Lisäksi teemme peräsuolen ulosluiskahduksen leikkauksia sekä peräsuolen, peräpukamien, peräaukon haavojen ja ulostamisvaikeuksien leikkaushoitoja.

Leikkauksen valmistelussa on kirurgin lisäksi mukana nukutukseen ja kivunhoitoon erikoistunut lääkäri (anestesiologi) sekä sairaalan sairaanhoitajat. Arvioimme huolellisesti fyysisen tilasi, yleiskunnon ja mahdolliset yksilölliset riskitekijät. Voit lukea lisää leikkaukseen valmistautumisesta täällä.

Käytämme nykyaikaisia leikkaus- ja anestesiatekniikoita, joiden ansiosta pääset kotiin jo samana päivänä. Valtaosa leikkauksista tehdään tähystysleikkauksina (laparoskopia), joista toipuminen on nopeaa. Tähystysleikkauksen etuna ovat pienet ja lähes kivuttomat leikkaushaavat. Leikkauksen jälkeen pääsee nopeasti liikkeelle, jolloin esimerkiksi työhön paluu nopeutuu tai veritulppien vaara vähenee. Tulehdukset ovat myös harvinaisia.

Gastrokirurgisiin leikkauksiin on erilaisia puudutus- ja nukutusvaihtoehtoja. Tapaat ennen leikkausta anestesialääkärimme, jonka kanssa voitte sopia sinulle sopivasta kivunlievitysmenetelmästä. Voit lukea lisää eri vaihtoehdoista täällä.

Saat leikkauskäyntisi yhteydessä kotihoito-ohjeet. Varaamme myös tarvittavat jälkihoito- ja tarkastusajat.


Ohjeet

1.

Varaa aika gastrokirurgin vastaanotolle verkossa tai puhelimitse numerosta 09 7750 800.

2.

Ota mukaan vastaanotolle tiedot vakuutuksistasi ja mahdollisista muualla tehdyistä tutkimuksista.

3.

Mikäli leikkaushoitoon päädytään, voit saada ajan jo kirurgin vastaanotolla tai voit varata ajan toimenpiteeseen Sairaalasta puhelimitse numerosta 09 7750 8180. Varmista ennen sairaalaan tuloa, että olet saanut vakuutusyhtiöstäsi hyväksytyn maksusitoumuksen. Leikkausajan voit varata, vaikkei sinulla vielä olisi maksusitoumusta.

4.

Tutustu sairaalan tulo-ohjeisiin ja täytä ennakkotiedot sähköiseen potilastietolomakkeeseen.

Kustannukset

Yleisimpien vatsan alueen ja yleiskirurgisten leikkausten hintoja:
Yhden puolen nivustyrä tähystyksessä alkaen 2980 €, molemminpuolinen alkaen 3425 €
Yhden puolen nivustyrä avoleikkaus alkaen 2135 € (nukutuksessa)
Arpityrän korjaus tähystyksessä alkaen 3270 €
Napatyrän korjaus tähystyksessä alkaen 2245 €
Sappirakon poisto tähystyksessä alkaen 3450 €

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet. 

Kela-korvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi.

 

Olemme useiden vakuutusyhtiöiden pitkäaikainen yhteistyökumppani. Lue lisää vakuutussopimuksistamme.

 

Sairaalassamme hoidetaan nyt myös HUS:n myöntämällä palvelusetelillä nivustyräjonossa olevia potilaita.

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.

Arvoasiakkaana yövyt sairaalassa alennettuun hintaan 200 € / yö (norm. 412 € / yö).

Lisätietoja leikkauspalveluistamme ja ajanvarauksesta saat numerosta (09) 7750 8180.

Etu on voimassa 31.5.2017 asti.

Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

25.5.-26.5. Suljettu

Asiantuntijat

Airo Ilari

Gastrokirurgi, Kirurgi

LL, lääkintöneuvos, gastroenterologian ja kirurgian erikoislääkäri. Gastroskopia, kolonoskopia, tyrä, sappi, tähystysleikkaukset, peräaukon sairaudet, pukamien hirtto

Ehrlich Anu

Gastrokirurgi

Kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri. Ruoansulatuselinten tähystystutkimukset (gastroskopiat, kolonoskopiat), gastroenterologiset leikkaukset, lantionpohjan ongelmat, proktologiset ongelmat (peräpukamat, haavaumat), sappikivet, napatyrä, nivustyrä, arpityrä

Iivonen Mauri

Gastrokirurgi, Kirurgi

LT, kirurgian ja gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri. Gastroskopiat, kolonoskopiat, peräpukamatoimenpiteet, pienkirurgiset toimenpiteet, tyräleikkaukset, sappikivitaudin hoito

Kyhälä Lea

Gastrokirurgi, Kirurgi

LT, gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri. Nivustyrä, napatyrä, vatsanpeitteiden tyrä, sappikivet, tähystysleikkaukset, vatsavaivojen selvittely, mahalaukun tähystys (gastroskopia), peräsuolentähystys (proktoskopia), peräpukamien hirtto, peräaukon haavaumat, kirurgiset pientoimenpiteet

Lupina Inna

Kirurgi

Yleiskirurgian erikoislääkäri. Gastroskopiat, kolonoskopiat, peräpukamat (barronisaatio/kumilenkkihoito, THD, HAL-RAR, leikkaukset), tyräkirurgia (nivustyrät, napatyrät), tähystyskirurgia, laparoskopiat, arpityräoperaatiot, sappioperaatiot, vatsavaivojen diagnostiikka ja hoito