Menu

Unihoitajan vastaanotto

Unihoitaja on erikoistunut uniapnean hoitoon. Uniapnean tyypillisimmät oireet ovat pitkäkestoiset ja toistuvat unenaikaiset hengityskatkokset, kuorsaus ja valveaikainen väsymys. CPAP-hoidolla eli ylipainehengityshoidolla saadaan välitön apu.

Unen aikaisista hengityskatkoksista aiheutuva hapenpuute kuormittaa sydäntä ja verenkiertoelimistöä. Hoitamaton uniapnea lisää siksi riskiä sairastua verenpainetautiin, sydämen rytmihäiriöihin ja sydämen vajaatoimintaan sekä aivoverenkierron häiriöihin.

Uniapnean merkittävin riskitekijä on ylipaino. Lihominen kerryttää ylimääräistä rasvaa kaulan ja nielun alueelle, mikä ahtauttaa ilmateitä ja aiheuttaa hengityskatkoksia. Uniapnea on yleisintä 40–65-vuotiailla.

Unihoitajan vastaanotolla saat perustietoa uniapneasta ja uniapnean eri hoitovaihtoehdoista. Lievässä uniapneassa hoidoksi voi riittää laihdutus. Keskivaikeassa tai vaikeassa uniapneassa ylipainehengityshoito (CPAP-hoito eli Continuous Positive Airway Pressure) on tehokas ja ensisijainen hoitomuoto. Vastaanotolla sovitetaan CPAP-maskeja ja testataan CPAP-laitehoitoa. Saat mukaan CPAP-testilaitteen ja -maskin.

Tarvittaessa varataan jatkokäynnit. Esimerkiksi CPAP-hoitoa aloittaessa vastaanottokäyntejä on aina vähintään kaksi.


Ohjeet

Voit varata ajan unihoitajalle, jos sinulla on unirekisteröinnin perusteella todettu uniapnea.

1.

Jos epäilet sairastavasi uniapneaa, varaa ensin aika yleis- tai erikoislääkärille diagnoosia ja mahdollisia tutkimuksia varten.

  • Varaa aika lääkärille joko puhelimitse (09) 7750 800 tai nettisivuiltamme (valitse palvelu: "Yleislääkäri").
2.

Ajan unihoitajalle voit varata nettisivuiltamme (valitse palvelu: "Unihoitaja"), puhelimitse (09) 7750 800 tai jättämällä yhteydenottopyynnön osoitteeseen toimenpide@diacor.fi.

3.

Varsinkin ensimmäisellä kerralla on syytä huomioida seuraavat asiat:

  • Jos käsiteltäviä asioita on monta, kirjoita ne muistilapulle, ettei mitään unohdu.
  • Jos olet ollut hoidossa tai seurannassa muualla, ota unihoitajan vastaanotolle mukaan mahdolliset asiaan liittyvät laboratoriotutkimukset ja sairauskertomukset.

Kustannukset

CPAP-aloitus alkaen 242,70 € (sisältää 2 vastaanottokäyntiä ja testilaitteen). Hoidon tarkka hinta määräytyy unihoitajan vastaanotolla.

Toimipisteet

Ruoholahti

Porkkalankatu 22 A
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
24.5. 7.30-18
25.5. Suljettu

Asiantuntijat

Kasvio Nina

Unihoitaja

Astma, uniapnea, CPAP-hoito