Menu

Suonikohjujen leikkaukset

Suonikohjut ovat erittäin yleisiä ja usein perinnöllisiä. Hoitamattomina ne voivat pahentua ja aiheuttaa kivuliasta laskimotulehdusta. Leikkaus on yksi hoitovaihtoehto.

Suonikohjujen hoidossa voi riittää niin kutsuttu lääkinnällinen hoitosukka, joka sovitetaan mittojen mukaisesti. Vaikeammissa tapauksissa voidaan päätyä verisuonikirurgiseen toimenpiteeseen eli leikkaushoitoon.

Mikäli leikkaukseen päädytään, leikkauksen valmistelussa on kirurgin lisäksi mukana nukutukseen ja kivunhoitoon erikoistunut lääkäri (anestesiologi) sekä sairaalan sairaanhoitajat. Arvioimme huolellisesti fyysisen tilasi, yleiskunnon ja mahdolliset yksilölliset riskitekijät. Voit lukea lisää leikkaukseen valmistautumisesta täällä.

Käytämme Diacorissa nykyaikaisia leikkaus- ja kivunlievitystekniikoita. Suonikohjuleikkauksiin on erilaisia puudutusvaihtoehtoja. Käytännössä suonikohjujen moderni hoito tarkoittaa joko laserhoitoa, vaahtoruiskutushoitoa tai niin sanottua virkkuukoukkumenetelmää, jossa pala suonta poistetaan paikallisesti. Tapaat ennen leikkausta anestesialääkärimme, jonka kanssa voitte sopia sinulle sopivasta kivunlievitysmenetelmästä.

Kehittyneiden tekniikoiden ansiosta pääset halutessasi kotiin jo samana päivänä. Sairauspoissaolotkin jäävät nykytekniikoilla lyhyiksi; esimerkiksi vaahtohoidon jälkeen tarvita lainkaan sairaslomaa. Laserhoitojen jälkeen tavallinen sairauspoissaolo on 1–2 viikkoa, riippuen työn laadusta ja toimenpiteen laajuudesta.

Varaamme käyntisi yhteydessä myös tarvittavat jälkihoito- ja tarkastusajat.


Ohjeet

1.

Voit varata ajan kirurgille tai ortopedille verkossa tai puhelimitse numerosta 09 7750 800.

2.

Ota mukaan vastaanotolle tiedot vakuutuksistasi ja mahdollisista muualla tehdyistä tutkimuksista.

3.

Mikäli leikkaushoitoon päädytään, voit saada ajan jo kirurgin vastaanotolla tai voit varata ajan toimenpiteeseen Sairaalasta puhelimitse numerosta 09 7750 8180. Varmista ennen ajanvarausta, että olet saanut vakuutusyhtiöstäsi hyväksytyn maksusitoumuksen.

4.

Tutustu sairaalan tulo-ohjeisiin ja täytä ennakkotiedot sähköiseen potilastietolomakkeeseen.

Kustannukset

Yleisempien leikkausten hintoja Diacor sairaalassa:
Suonikohju leikkaus, ison safeenalaskimon poistaminen alkaen 2495 € (yhden raajan) ja 3005 € (molemmat raajat) nukutuksessa
Suonikohju leikkaus, pienen safeenalaskimon poistaminen alkaen 2495 € nukutuksessa
Suonikohju leikkaus, suonensisäinen laserhoito alkaen 2720 € (yhden raajan) ja 3147 € (molemmat raajat) nukutuksessa
Laserhoitoa tehdään pääsääntöisesti Ruoholahden lääkäriasemalla.

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet. 

 

Kela-korvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi.

 

Olemme useiden vakuutusyhtiöiden pitkäaikainen yhteistyökumppani. Lue lisää vakuutussopimuksistamme

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.

 

Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

25.5.-26.5. Suljettu

Asiantuntijat

Eklund Anne

Verisuonikirurgi

LT, kirurgian ja thorax- ja verisuonikirurgian erikoislääkäri. Verisuonikirurgia, laskimokirurgia, laskimoultraäänitutkimukset, suonikohjujen laser- ja vaahtoruiskutushoidot

Kantonen Ilkka

Verisuonikirurgi

LT, verisuonikirurgian dosentti, kirurgian sekä thorax- ja verisuonikirurgian erikoislääkäri. Suonikohjujen laser- ja vaahtohoidot, alaraajojen verenkierto-ongelmat, vatsa-aortan pullistuma

Sell Henrik

Verisuonikirurgi

LL, kirurgian ja thorax- ja verisuonikirurgian erikoislääkäri. Suonikohjut ja niiden hoito (leikkaukset, vaahtoruiskutushoito), jalkojen verenkierto-ongelmat