Menu

Laserleikkaus

Taittovirhe on helppo korjata silmien laserleikkauksella. Laserleikkaus on ylivertainen vaihtoehto, kun haluat eroon silmälaseista tai piilolinsseistä. Laserleikkauksessa silmän valoa taittavia ominaisuuksia muutetaan siten, että valo taittuu oikeaan paikkaan verkkokalvolle.

Laser ei polta tai leikkaa silmää. Lasik-leikkaus on yksi yleisimmistä lääketieteellisistä toimenpiteistä ja leikkausten potilastyytyväisyys on korkea. Kansainvälisten tilastojen mukaan 96% leikkauksessa käyneistä asiakkaista kokee saavuttaneensa pääasiallisen näkemisen tavoitteensa.

Laserleikkauksella voidaan korjata erityyppisiä taittovirheitä. Leikkauksella voidaan hoitaa likitaitteisuutta noin -12D, kaukotaitteisuutta noin +6D tai hajataitteisuutta noin 6D saakka, sekä näiden yhdistelmiä.

Taittovirheen hoitoprosessi alkaa huolellisella esitutkimuksella, jossa arvioidaan laserleikkauksen sopivuus sekä tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Esitutkimus ja leikkaus tehdään eri päivinä. Lue lisää esitutkimuksesta ja leikkaukseen valmistautumisesta.

Leikkauksen esteenä ovat:

 • alle 18-vuoden ikä
 • eräät silmäsairaudet, kuten keratoconus, harmaakaihi, glaukooma eli silmänpainetauti
 • sydäntahdistin
 • raskaus ja imetys
 • poikkeuksellisen ohut sarveiskalvo
 • limakalvoja kuivattava lääkitys (esim. Roaccutan)
 • immuunivajavuus
 • voimakas silmien kuivuminen
 • näön merkittävät muutokset 1 vuoden sisällä

Kaikkiin toimenpiteisiin ja leikkauksiin liittyy riskejä, joskin laserleikkauksessa ne ovat todella harvinaisia. Kunkin asiakkaan terveys on yksilöllinen ja häntä hoidetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Silmäyksikössä laserleikkauksia tekevät kokeneet ja kansainvälisesti tunnetut silmätautien erikoislääkärit ja kirurgit Timo Hellstedt sekä Tapio Ihanamäki. Annamme leikkauksesta hoitotakuun. Mikäli ensimmäisen leikkauksen jälkeen tavoiteltua tulosta ei saada, teemme tarvittaessa tarkentavan toimenpiteen veloituksetta.

Jos harkitset taittovirheen korjausta laserleikkauksella, suosittelemme, että varaat ajan maksuttomaan hoitoarvioomme. Hoitoarvio sisältää optometristin tekemän haastattelun sekä silmätutkimuksen. Myös sarveiskalvon paksuus mitataan. Hoitoarvion teko kestää 15 - 20 minuuttia. 

Lue myös laserleikkaukseen liittyvien usein kysyttyjen kysymysten ja vastausten lista.


Ohjeet

1. 

Varaa aika hoitoarvioon soittamalla numeroon 09 7750 8111 tai täyttämällä yhteydenottolomake. Sähköpostitse asioidessasi huomioithan että maksuttoman hoitoarvion varaamiseen tarvitaan aina henkilötunnus, joten sisällytäthän viestiisi puhelinnumeron, niin soitamme sinulle takaisin ajan varaamiseksi.

2. 

Vaihtoehtoisesti voit varata ajan suoraan esitutkimukseen optometristille ja leikkaavalle silmälääkärille. Esitutkimuksessa selvitetään erilaisin tutkimuksin ja mittauksin silmiesi soveltuvuus laserleikkaukseen. Ennen esitutkimusta ja leikkausta piilolinssien käytössä pidetään taukoa:

 • Pehmeät päiväkäyttöiset piilolinssit – 1 viikko
 • Yötä päivää käytettävät piilolinssit – 2 viikkoa
 • Kovat piilolinssit – 4 viikkoa
3.

Leikkaus tehdään päiväkirurgisena toimenpiteenä Diacorin Silmäyksikössä Ruoholahdessa. Leikkauksessa silmän pinta puudutetaan silmätipoilla. Leikkaus on kivuton, mutta toimenpide saattaa tuntua hetken epämiellyttävältä. Kotiin pääset jo noin tunnin kuluttua leikkauksesta, heti kun leikkaava lääkäri on tarkastanut silmäsi. Evästämme sinut kotimatkalla selkein kotihoito-ohjein.

4.

Jälkitarkastukset tehdään noin tunti LASIK-leikkauksen jälkeen sekä 1-3 vrk (leikannut lääkäri), 1 kk (optometristi  ja leikannut lääkäri) ja 6 kk:n  (optometristi ja leikannut lääkäri) kuluttua leikkauksesta. PRK-leikkauksen jälkeen jälkitarkastukset ovat noin 4 vrk, 1 kk ja 6 kk:n leikkauksen jälkeen.

Kustannukset

Laserleikkauksen hintaan vaikuttaa leikkaustekniikka. Ennen jokaista leikkausta potilaalle tehdään huolellinen esitutkimus, jossa valitaan hänelle sopiva leikkausmenetelmä. Asiakas saa Kela-korvausta esitutkimuksesta ja jälkitarkastuksista.
Laserleikkauksen esitutkimus 255 € + poliklinikkamaksu 17,90 €
Molempien silmien laserleikkaus 3 245 € + poliklinikkamaksu 17,90 €
Jälkitarkastukset 80 - 120 € + poliklinikkamaksu 17,90 €
Arvoasiakkaille molempien silmien laserleikkauksen hinta on 2 200 €. Etu voimassa 31.5.2017 asti.

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa laskun osiin pidemmälle maksuajalle.

Haluatko eroon silmälaseista ja piilolinsseistä? Investointi omiin silmiin kannattaa! 

Arvoasiakkaana saat molempien silmien laserleikkauksen hintaan 2 200 € (norm. 3 245 €). Esitutkimus 255 € ja jälkitarkastukset 80–120 € veloitetaan hinnaston mukaisesti. Etu on voimassa 31.5.2017 asti. Silmien laserleikkaukset tehdään Diacor Ruoholahden lääkäriasemalla sijaitsevassa silmäyksikössämme. Lue lisää silmien laserleikkauksesta, toimenpiteen kulusta ja toipumisesta sekä tutustu yleisimpiin kysymyksiin.

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon ja silmien laserleikkaukseen Silmäyksiköstä puhelimitse (09) 7750 8160.

Kokemuksia palvelusta

"Laserleikkauksen jälkeen mietin, voiko näkeminen olla tosiaan näin helppoa." 

Lue lisää

Merja Klemolan investointi omiin silmiin.

Lue lisää

Toimipisteet

Ruoholahden silmäyksikkö

Ruoholahti

Porkkalankatu 22 A
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
24.5. 7.30-18
25.5. Suljettu

Asiantuntijat

Hellstedt Timo

Silmälääkäri

LT, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi. Kaihikirurgia ja jälkikaihen poisto, taittovirhekirurgia (femtolaser), silmän etuosakirurgia, sarveiskalvon siirrot, Intacs-toimenpiteet, keratoconus-potilaiden hoito

Ihanamäki Tapio

Silmälääkäri

LT, silmätautien ja neuro-oftalmologian erikoislääkäri, silmäkirurgi. Harmaakaihikirurgia, jälkikaihin laserhoito (YAG), silmänpaineen laserhoito (selektiivinen lasertrabekuloplastia, SLT), taittovirheleikkaukset (LASIK, PRK), glaukooman laserhoito, neuro-oftalmologian diagnostiikka, silmäsairauksien diagnostiikka ja hoito