Menu

Selkäleikkaukset

Teemme yksityisessä sairaalassamme olkapään vaivoja hoitavia leikkauksia. Leikkaushoidon tarve ja aiheellisuus arvioidaan aina potilaskohtaisesti. Leikkauspäätökseen vaikuttavat muun muassa potilaan ikä, ammatin fyysinen rasittavuus, harrastukset sekä tutkimuslöydökset.

Hoidamme selkäleikkauksilla esimerkiksi seuraavia vaivoja:

Leikkauksen valmistelussa on kirurgin lisäksi mukana nukutukseen ja kivunhoitoon erikoistunut lääkäri (anestesiologi) sekä sairaalan sairaanhoitajat.  Arvioimme huolellisesti fyysisen tilasi, yleiskunnon ja mahdolliset yksilölliset riskitekijät. Voit lukea lisää leikkaukseen valmistautumisesta täällä.

Käytämme nykyaikaisia tähystys-, leikkaus- ja anestesiatekniikoita, joiden ansiosta pääset kotiin jo samana päivänä. Selkäleikkaukset tehdään aina nukutuksessa eli yleisanestesiassa. Tapaat ennen leikkausta anestesialääkärimme, jonka kanssa voitte sopia sinulle sopivasta kivunlievitysmenetelmästä.

Diacorin kokonaisvaltaisessa hoitopolussa korostetaan leikkaavien kirurgien, työterveystiimin ja fysioterapeuttien tiivistä yhteistyötä. Hoitopolku tukee joustavaa ja oikea-aikaista työhön ja arkeen paluuta. Yhteispelin tuloksena arvioidaan tarve sairasloman pituudelle sekä sopivin hoito, kuntoutus ja mahdollinen työn mukauttaminen leikkauksen jälkeen.

Hoitopolkuumme kuuluu asiantunteva fysioterapia. Selän säännöllinen ja aktiivinen kuntouttaminen on tärkeää. Asiantuntevan tuen avulla kuntoutusprosessi helpottuu ja paluu normaaliin elämään nopeutuu. Varaamme käyntisi yhteydessä myös tarvittavat jälkihoito- ja tarkastusajat.

Osa selkävaivoista voidaan hoitaa ilman leikkausta, esimerkiksi fysioterapian avulla.


Ohjeet

1.

Selkäleikkaukseen tarvitaan erikoislääkärin lähete. Voit varata ajan kirurgille tai ortopedille verkossa tai puhelimitse numerosta 09 7750 800.

2.

Ota mukaan vastaanotolle tiedot vakuutuksistasi ja mahdollisista muualla tehdyistä tutkimuksista.

3.

Mikäli leikkaushoitoon päädytään, voit saada ajan jo kirurgin vastaanotolla tai voit varata ajan toimenpiteeseen Sairaalasta puhelimitse numerosta 09 7750 8180. Varmista ennen sairaalaan tuloa, että olet saanut vakuutusyhtiöstäsi hyväksytyn maksusitoumuksen. Leikkausajan voit varata, vaikkei sinulla vielä olisi maksusitoumusta.

4.

 Tutustu sairaalan tulo-ohjeisiin ja täytä ennakkotiedot sähköiseen potilastietolomakkeeseen.

Kustannukset

Yleisimpien selkäleikkausten hintoja:
Selän välilevytyrä alkaen (extirpatio) alkaen 4590 €
Hermojuuridekompressio lannerangan alueella (decompressio) alkaen 5090 €

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet. 

Kela-korvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi.

 

Olemme useiden vakuutusyhtiöiden pitkäaikainen yhteistyökumppani. Lue lisää vakuutussopimuksistamme

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.

 

Arvoasiakkaana yövyt sairaalassa alennettuun hintaan 200 € / yö (norm. 412 € / yö).

Lisätietoja leikkauspalveluistamme ja ajanvarauksesta saat numerosta (09) 7750 8180.

Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

30.4.-1.5. Suljettu
25.5.-26.5. Suljettu

Asiantuntijat

Luga Hillar

Ortopedi

Ortopedian ja traumatologian ja kirurgian erikoislääkäri. Olkapään ja polven tähystyskirurgia, traumat, välilevykirurgia

Pippingsköld Peter

Ortopedi

LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Urheiluvammojen hoito, polvipotilaiden ongelmat, selkäpotilaiden ongelmat

Voutilainen Petri

Ortopedi

LT, ortopedian ja traumatologian ja kirurgian erikoislääkäri. Selkäortopedia, urheiluvammat, yleisortopedia, mikroskooppiavusteiset selkäleikkaukset ja selän luudutusleikkaukset