Menu

Sairaanhoitajan vastaanotto

Aina ei tarvita lääkäriä, vaan tietyt vaivat hoituvat nopeasti ja helposti sairaanhoitajan vastaanotolla. Sairaanhoitaja tekee lyhytkestoisia toimenpiteitä, kuten haavojen hoitoja, tikkujen ja punkkien poistoja sekä neuvoo terveydenhoidollisissa kysymyksissä.

Sairaanhoitajan vastaanotolla hoituvat esimerkiksi:

 • lievien hengitystie- ja muiden infektioiden hoito ja neuvonta
 • matkailijoiden rokotukset ja terveysneuvonta
 • verenpaineen mittaus
 • ompeleen poistot
 • injektioiden annot
 • korvahuuhtelut
 • kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittauksessa saat yhdellä mittauksella tietoa mm.

 • rasvaprosentista (rasvakudoksen osuus painosta),
 • luustolihasprosentista (lihasten määrä suhteessa koko kehon painoon)
 • viskeraalisen rasvan arvosta (terveyden kannalta tärkeän sisäelinten ympärille varastoituneen rasvan määrä)
 • lepoaineenvaihdunnasta 

Kohonnut sisäelinrasva altistaa aikuisiän diabetekselle sekä sydän- ja verisuonitaudeille. Kehonkoostumusmittaus soveltuu ravintotottumusten, terveysliikunnan, painonhallinnan ja muiden elämäntapamuutosten suunnitteluun, motivointiin ja seurantaan.

Ihmiskehon koostumusta ei pystytä mittaamaan täydellisen tarkasti ja kaikki menetelmät antavat vain arvion kehon koostumuksesta.

Tarvittaessa sairaanhoitaja ohjaa lääkärin vastaanotolle ja varaa mahdolliset kontrollikäynnit.


Ohjeet

Sairaanhoitajan vastaanotolle pääsee kaikilla lääkäriasemillamme joko ajanvarauksella tai ilman. Jos tulet asemalle ilman ajanvarausta, saatat joutua odottamaan hetken. Varaa aika sairaanhoitajalle joko puhelimitse (09) 7750 800 tai tule lähimpään toimipisteeseen.

Kustannukset

Alle 20 minuutin käynniltä alkaen 29 €. Hoidossa käytetyt tarvikkeet veloitetaan erikseen. Sairaanhoitajakäynneistä veloitetaan lisäksi toimistomaksu 17,50 €. 
Arvoasiakkailta emme veloita toimistomaksua sairaanhoitajan vastaanottokäyntien yhteydessä. Etu on voimassa kaikilla Diacorin lääkäriasemilla ajanjaksolla 1.3.–31.5.2017.

Saat aikuisten ja lasten puutiaisaivokuumerokotuksen jatkorokotukset arvoasiakasetuhintaan 51,30 €  / rokotuskerta (norm. aikuisten rokotus 55,76 € ja lasten rokotus 56,85 €) 31.5.2017 asti, kun olen aloittanut (tai jatkanut) rokotussarjan Diacorissa 31.5.2016 mennessä. Kolmen rokotuksen yhteishinta on tällöin 153,90 € (norm. 184,78–188,05 €). Jokainen rokotus maksetaan erikseen, käynnin yhteydessä. Etu on voimassa kaikilla Diacorin lääkäriasemilla.

Punkkirokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1–3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 5–12 kuukauden päästä toisesta annoksesta. Jos suojaa tarvitaan nopeasti, toinen annos voidaan antaa jo kahden viikon kuluttua ensimmäisestä.  Myös tällöin kolmas annos annetaan 5–12 kuukauden päästä toisesta annoksesta.

Monella asemallamme voit päästä rokotettavaksi ilman ajanvarausta, mutta varmin tapa on varata aika sairaanhoitajalle joko verkosta (valitse palvelu: Sairaanhoitaja) tai puhelimitse (09) 7750 800. Koko perheen (3–4 henkilöä) puutiaisaivokuumerokotukset voidaan antaa yhdellä ajanvarauksella.

Aina ei tarvita lääkäriä, vaan tietyt vaivat hoituvat nopeasti ja helposti sairaanhoitajan vastaanotolla. Sairaanhoitaja tekee lyhytkestoisia toimenpiteitä, kuten haavojen hoitoja, tikkujen ja punkkien poistoja sekä neuvoo terveydenhoidollisissa kysymyksissä.

Asioidessasi sairaanhoitajan vastaanotolla emme veloita käynneistä toimistomaksua (norm. 17,50 €). Esimerkiksi sairaanhoitajan 20 min vastaanottokäynnin saat arvoasiakkaana hintaan 29 € (norm. 46,50 €). Mahdolliset hoidossa käytetyt tarvikkeet veloitetaan erikseen. Etu on voimassa kaikilla Diacorin lääkäriasemilla ajanjaksolla 1.3.–31.5.2017. Lue lisää sairaanhoitajan vastaanotosta.

Varaa aika sairaanhoitajalle verkosta (valitse palvelu: Sairaanhoitaja), puhelimitse (09) 7750 800 tai arvoasiakkaan palvelulinjalta (09) 7750 7711.

Tiedätkö onko rokotussuojasi kunnossa?

Jäikö rokotussarjasi kesken tai oletko lähdössä matkalle? Rokotussuojan ja rokotusten päivittäminen on meillä helppoa. Olipa kyseessä lomamatka, työmatka, seikkailumatka tai vaikkapa koko perheen muutto ulkomaille, palvelemme matkalle aikovia erikoisrokotusasioissa.

Tullessasi rokotuskäynnille sairaanhoitajan vastaanotolle emme veloita toimistomaksua (norm. 17,50 €). Esimerkiksi B-hepatiittirokotus (HBVAXPRO) 60 € (norm. 77 €) ja keltakuumerokotus (Stamaril) 74 € (norm. 92 €). Etu on voimassa kaikilla Diacorin lääkäriasemilla ajanjaksolla 1.3.–31.5.2017.
Rokotushinta koostuu rokotuspalkkiosta (20 €) sisältäen ohjauksen ja neuvonnan, maksimissaan neljä rokotuspalkkiota asiakasta kohden sekä rokoteaineiden hinnat. Tutustu perus- ja kausirokotuksiin ja matkailijoiden rokotuksiin.

Varaa aika sairaanhoitajalle verkosta (valitse palvelu: Sairaanhoitaja), puhelimitse (09) 7750 800 tai arvoasiakkaan palvelulinjalta (09) 7750 7711.

Ovatko korvasi tukossa?

Arvoasiakkaana saat korvahuuhtelun sairaanhoitajan vastaanotolla hintaan 30 € (norm. 63,50). Hinta sisältää sairaanhoitajan 20 min vastaanottokäynnin ja korvahuuhtelutarvikkeet. Etu on voimassa kaikilla Diacorin lääkäriasemilla ajanjaksolla 1.3.–31.5.2017.

Varaa aika sairaanhoitajalle verkosta (valitse palvelu: Sairaanhoitaja), puhelimitse (09) 7750 800 tai arvoasiakkaan palvelulinjalta (09) 7750 7711.

Toimipisteet

Sairaanhoitajat ottavat vastaan kaikissa toimipisteissämme. Katso sinulle sopivin sijainti täältä

Asiantuntijat

Pulkkinen Satu

Sairaanhoitaja

Lasten sairaanhoitoon erikoistunut sairaanhoitaja, allergia- ja astmahoitaja, rokotushoitaja