Menu

Sairaanhoitajan vastaanotto

Aina ei tarvita lääkäriä, vaan tietyt vaivat hoituvat nopeasti ja helposti sairaanhoitajan vastaanotolla. Sairaanhoitaja tekee lyhytkestoisia toimenpiteitä, kuten haavojen hoitoja, tikkujen ja punkkien poistoja sekä neuvoo terveydenhoidollisissa kysymyksissä.

Sairaanhoitajan vastaanotolla hoituvat esimerkiksi:

 • lievien hengitystie- ja muiden infektioiden hoito ja neuvonta
 • matkailijoiden rokotukset ja terveysneuvonta
 • verenpaineen mittaus
 • ompeleen poistot
 • injektioiden annot
 • korvahuuhtelut
 • kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittauksessa saat yhdellä mittauksella tietoa mm.

 • rasvaprosentista (rasvakudoksen osuus painosta),
 • luustolihasprosentista (lihasten määrä suhteessa koko kehon painoon)
 • viskeraalisen rasvan arvosta (terveyden kannalta tärkeän sisäelinten ympärille varastoituneen rasvan määrä)
 • lepoaineenvaihdunnasta 

Kohonnut sisäelinrasva altistaa aikuisiän diabetekselle sekä sydän- ja verisuonitaudeille. Kehonkoostumusmittaus soveltuu ravintotottumusten, terveysliikunnan, painonhallinnan ja muiden elämäntapamuutosten suunnitteluun, motivointiin ja seurantaan.

Ihmiskehon koostumusta ei pystytä mittaamaan täydellisen tarkasti ja kaikki menetelmät antavat vain arvion kehon koostumuksesta.

Tarvittaessa sairaanhoitaja ohjaa lääkärin vastaanotolle ja varaa mahdolliset kontrollikäynnit.


Ohjeet

Sairaanhoitajan vastaanotolle pääsee kaikilla lääkäriasemillamme joko ajanvarauksella tai ilman. Jos tulet asemalle ilman ajanvarausta, saatat joutua odottamaan hetken. Varaa aika sairaanhoitajalle joko puhelimitse (09) 7750 800 tai tule lähimpään toimipisteeseen.

Kustannukset

Alle 20 minuutin käynniltä alkaen 29 €. Hoidossa käytetyt tarvikkeet veloitetaan erikseen. Sairaanhoitajakäynneistä veloitetaan lisäksi toimistomaksu 17,50 €. 

Saat aikuisten ja lasten puutiaisaivokuumerokotuksen jatkorokotukset arvoasiakasetuhintaan 51,30 €  / rokotuskerta (norm. aikuisten rokotus 55,76 € ja lasten rokotus 56,85 €) 31.5.2017 asti, kun olen aloittanut (tai jatkanut) rokotussarjan Diacorissa 31.5.2016 mennessä. Kolmen rokotuksen yhteishinta on tällöin 153,90 € (norm. 184,78–188,05 €). Jokainen rokotus maksetaan erikseen, käynnin yhteydessä. Etu on voimassa kaikilla Diacorin lääkäriasemilla.

Punkkirokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1–3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 5–12 kuukauden päästä toisesta annoksesta. Jos suojaa tarvitaan nopeasti, toinen annos voidaan antaa jo kahden viikon kuluttua ensimmäisestä.  Myös tällöin kolmas annos annetaan 5–12 kuukauden päästä toisesta annoksesta.

Monella asemallamme voit päästä rokotettavaksi ilman ajanvarausta, mutta varmin tapa on varata aika sairaanhoitajalle joko verkosta (valitse palvelu: Sairaanhoitaja) tai puhelimitse (09) 7750 800. Koko perheen (3–4 henkilöä) puutiaisaivokuumerokotukset voidaan antaa yhdellä ajanvarauksella.

Toimipisteet

Sairaanhoitajat ottavat vastaan kaikissa toimipisteissämme. Katso sinulle sopivin sijainti täältä

Asiantuntijat

Pulkkinen Satu

Sairaanhoitaja

Lasten sairaanhoitoon erikoistunut sairaanhoitaja, allergia- ja astmahoitaja, rokotushoitaja