Menu

Rikkinäisistä rilleistä paraatipelastuksiin 

Eräänä iltapäivänä Ruoholahden kanavanvartta asteli kotiin päin mies hymynvire kasvoillaan. Silmien laserleikkauksessa Diacorissa käynyt Pasi Olin, 31, oli tyytyväinen silmäkirurgi Tapio Ihanamäen suorittamaan toimenpiteeseen. Jo leikkauksen jälkeisenä päivänä näkö tuntui entistä skarpimmalta ja kaikin puolin paremmalta.

Aikaisemmin Olin käytti laseja jatkuvasti. Aktiivisella ja liikkuvalla miehellä niitä kului vähintään yhdet vuodessa. Milloin ne putosivat ja hajosivat, milloin naarmuuntuivat tai hävisivät. Piilolinssejä Olin ei kokenut omikseen, vaikka käyttikin niitä jonkin verran.

Nyt pystyn lukemaan näöntarkastustaulun alimman rivin helposti ja vielä ilman laseja. Se on muuten hemmetin hieno kokemus sinänsä.

 

Ammatiltaan Olin on koneenkuljettaja. Taittovirheleikkausta edeltäneessä elämässä silmät väsyivät ajaessa ja lasit putoilivat, likaantuivat ja olivat muutenkin jatkuvasti tiellä. Nyt tämä ongelma on pelkkä huvittava muisto.

Ostin juuri aurinkolasit ilman vahvuuksia, mikä oli vapauttavaa. Suosittelen taittovirheleikkausta jokaiselle, jolla on vastaava tarve.

Olin pelaa aktiivisesti salibandya maalivahtina. Leikkauksen jälkeen myös suoritukset tällä saralla tuntuvat parantuneen. Vastustajan vedot päättyvät entistä useammin torjuntoihin ja pallo tuntuu Ollin mukaan liikkuvan nyt entistä hitaammin, koska silmät ehtivät reagoimaan aikaisempaa nopeammin.

En ole katunut leikkauspäätöstäni hetkeäkään.

Hän kertoo valinneensa Diacorin kotimaisuuden ja turvallisen maineen vuoksi. Myös takuuehdot olivat hyvät, eli mahdollinen uusintaleikkaus on ilmainen.

Itse leikkausta Olin ei pidä kovinkaan hankalana kokemuksena. "Toimenpide ei sattunut ollenkaan, mutta luomien aukipitäminen oli jossain määrin vaivalloista. Myös jonkin aikaa kestävä silmien pieni kuivuminen kuuluu asiaan. Mutta tarkastelipa asiaa miltä kantilta tahansa, olen erittäin tyytyväinen”, Olin sanoo ja heittää pelikassin olalleen.