Menu

Ravitsemus­terapeutin vastaanotto

Ravitsemusterapeutin antamalla ohjauksella voidaan hoitaa muun muassa lihavuutta, korkeaa verenpainetta, dyslipidemiaa, diabetesta, kihtiä, raudanpuuteanemiaa, ruoka-allergiaa, tulehduksellisia suolistosairauksia, toiminnallisia vatsavaivoja ja keliakiaa. Myös syöpäpotilaat, syömishäiriöiset, huonosti syövät vanhukset ja urheilijat hyötyvät usein ravitsemusterapiasta.

Ravitsemusterapiavastaanotolle voi tulla ilman lähetettä yksityisesti. Ravitsemusterapia ei ole vielä KELA-korvattavaa yksityisenä käyntinä. Työterveyshuollon kautta tultaessa tarvitaan joko työterveyslääkärin tai työterveyshoitajan lähete, jolloin tämä on KELA-korvattavaa toimintaa (KL1).

Laillistetut ravitsemusterapeutit ovat korkeasti koulutettuja, viranomaisten rekisteröimiä ja valvomia terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Diacorin ravitsemusterapeuteilla on työterveyshuollon lisäpätevyys, mikä oikeuttaa heidät toimimaan myös työterveyshuollon piirissä.


Ohjeet

1.

Varaa aika ravitsemusterapeutille verkosta tai puhelimitse numerosta 09 7750 800. Työterveysasiakkaana tarvitset työterveyslääkärin tai -hoitajan lähetteen ravitsemusterapiaan. 

Kustannukset

Työterveyden sopimusasiakkailla ravitsemusterapian tuntihinta on 116 €. Yksityisasiakkaiden hinnat löytyvät asiantuntijahaun kautta. Yksityisasiakkaiden hintaan lisätään toimistomaksu.

Toimipisteet

Ravitsemusterapeutin palveluita on saatavilla kaikilla Diacorin lääkäriasemilla Kirkkonummen työterveysyksikköä lukuun ottamatta.

Asiantuntijat

Himberg Tarja

Ravitsemusterapeutti

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

Nissinen Katja

Ravitsemusterapeutti

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, työterveyshuollon asiantuntijapätevyys. Painonhallinta, sydän- ja verisuonitaudit, verenpaine, diabetes, keliakia, suolistosairaudet, ruoka-allergiat, syömishäiriöt, työterveyshuolto, lasten ravitsemus, urheilijoiden ravitsemus, ikääntyneiden ravitsemus, syömisen hallinta

Pussinen Johanna

Ravitsemusterapeutti

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, työterveyshuollon asiantuntijapätevyys. Painon- ja syömisenhallinta, syömishäiriöiden ravitsemusohjaus (erityisesti nuorten), diabeteksen, MBO:n sekä sydän- ja verisuonisairauksien ennaltaehkäisy ja hoito, toiminnallisten vatsavaivojen hoito, keliakia, ruoka-aineallergiat. Lasten, nuorten, urheilijoiden, työikäisten ja senioreiden ravitsemus

Rinta Mikko

Ravitsemusterapeutti

Laillistettu ravitsemusterapeutti, työterveyshuollon asiantuntijapätevyys. Elintapahoito ja sairaudenhoito seuraavissa sairauksissa: diabetes, MBO, sydän- ja verisuonitaudit, lihavuus, lihavuusleikkaukset ja reumasairaudet. Syömishäiriöt ja häiriintynyt syömiskäyttäytyminen, liikkujan ja urheilijan ravitsemus, toiminnalliset ja tulehdukselliset suolistosairaudet. Asiantuntijaluennot

Verho Jan

Ravitsemusterapeutti

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, työterveyshuollon asiantuntijapätevyys. Toiminnallisten vatsavaivojen hoito, painonhallintaohjaus, diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisy ja hoito, urheilijan ravitsemus, ikääntyneiden ravitsemukselliset ongelmat