Menu

Ravitsemusneuvonta senioreille

Monipuolinen ja riittävä ruokavalio on yhdessä päivittäisen liikunnan kanssa keskeisimpiä keinoja ylläpitää ja edistää terveyttä, toimintakykyä ja elämänlaatua. Hyvä ravitsemus hidastaa vanhenemista, ylläpitää ja parantaa vastustuskykyä sekä suojaa sairauksilta ja edistää toipumista. Erityisesti tulee huolehtia riittävästä energian, proteiinin, D-vitamiinin ja nesteen saannista.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolla saat kokonaisvaltaisen näkemyksen ravitsemustilastasi, sekä tietoa ruokavalion laadusta ja sen riittävyydestä suhteessa tarpeeseen. Ravitsemusterapeutti arvioi keskustelun (tai ruokapäiväkirjan) pohjalta energian, proteiinien, vitamiinien ja kivennäisaineiden sekä nesteen saannin riittävyyttä, antavat ohjeistusta ja laatii yhdessä asiakkaan kanssa yksilöllisen ravitsemushoitosuunnitelman.

Asiantuntevat ravitsemusterapeuttimme tuntevat ikäihmisten ravitsemuksen erityispiirteet, kuten painonhallintahaasteet ja toisaalta suurentuneen vajaaravitsemusriskin riittämättömän ravinnonsaannin seurauksena.

Tarjoamme myös ohjeistusta ja neuvontaa ennaltaehkäiseviin tukitoimiin myös omaishoitajille ja perheelle.


Ohjeet

Voit varata ajan suoraan ravitsemusterapeutille tai lähetteellä hoitavalta lääkäriltä esimerkiksi sairauden hoidon vuoksi.

1.

Varaa aika lääkärintarkastukseen tai suoraan ravitsemusterapeutille verkosta tai puhelimitse (09) 7750 800. Tutustu senioreiden ravitsemusneuvonstaan perehtyneet ravitsemusterapeutit listattuina alta kohdasta Asiantuntijat.

2.

Tarkastukseen tullessa muista ottaa mukaan tiedot aiemmista aiheeseen liittyvistä tutkimuksista sekä lääkityksesi tiedot ja reseptit, mikäli ne ovat määrätty muualla kuin Diacorissa. Jos haluat, voimme myös luvallasi pyytää terveystietosi muista hoitopaikoista.

3.

Tarkastuksen jälkeen maksun yhteydessä voit sopia ajat mahdollisille lisätutkimuksille.

4.

Jos mahdollista, tulosta ja täytä esitietolomake ja tuo se mukanasi. Jos sinulla on ruokapäiväkirja, ota se mukaan.

Asiantuntijat

Nissinen Katja

Ravitsemusterapeutti

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, työterveyshuollon asiantuntijapätevyys. Painonhallinta, sydän- ja verisuonitaudit, verenpaine, diabetes, keliakia, suolistosairaudet, ruoka-allergiat, syömishäiriöt, työterveyshuolto, lasten ravitsemus, urheilijoiden ravitsemus, ikääntyneiden ravitsemus, syömisen hallinta

Verho Jan

Ravitsemusterapeutti

TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti, työterveyshuollon asiantuntijapätevyys. Toiminnallisten vatsavaivojen hoito, painonhallintaohjaus, diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisy ja hoito, urheilijan ravitsemus, ikääntyneiden ravitsemukselliset ongelmat