Menu

Puhe- ja ääniterapia

Onko äänesi käheä, helposti väsyvä tai painunut? Tuntuuko kurkussasi limaisuutta, palan tunnetta tai kuristavaa tunnetta, vaikka sinulla ei ole flunssa? Etkö saa ääntäsi kuulumaan? Näitä puhumiseen ja äänenkäyttöön liittyviä ongelmia voidaan hoitaa tehokkaasti ääniterapialla.

Puheterapeutti on asiantuntija puhetyöläisten puheeseen ja ääneen liittyvissä asioissa. Puheterapeuttimme neuvovat ja ohjaavat äänen ja puheen tuotossa sekä siihen liittyvissä ongelmissa sekä yksilövastaanotoilla että ryhmämuotoisesti. Diacorissa olemme erikoistuneet nuorten ja aikuisten äänen ja artikulaation arviointiin ja kuntoutukseen sekä puhetyöläisten ääniongelmien ennaltaehkäisyyn. Lue lisää puhetyöläisille suunnatuista palveluistamme.


Ohjeet

1.

Puheterapeutin vastaanotolle voi hakeutua joko erikoislääkärin (esim. foniatrin tai korva-nenä-kurkkutautien erikoislääkärin) tai työterveyslääkärin lähetteellä. 

2.

Itse maksava asiakas voi varata puheterapeutin vastaanotolle ajan myös suoraan puhelimitse numerosta (09) 775 0800 tai verkosta. 

3.

Kun ääni on ollut käheänä pidempään, on äänihuulten tilanne usein hyvä tarkistaa joko foniatrin tai korva-nenä ja kurkkutautien erikoislääkärin tutkimuksissa ennen puheterapeutin vastaanotolle tuloa. Varaa aika erikoislääkärille verkossa tai puhelimitse (09) 775 0800.

4.

Puheterapeutin vastaanotolle tullessasi ota mukaan aiemmat sairaskertomuksesi, puheterapeutin ja/tai lääkärin lausunnot sekä mahdollinen lähete tai maksusitoumus, esimerkiksi vakuutusyhtiöltä. Flunssan aikana ääntä ei ole hyvä treenata, joten huolehdithan siitä, että mahdollinen flunssa on ehtinyt parantua.

Kustannukset

Yksityinen puheterapeutti määrittelee itse käyntipalkkionsa, joten niissä on vaihteluväliä esimerkiksi vastaanottoon käytetyn ajan mukaan. Tarkan tiedon kunkin puheterapeutin vastaanottohinnasta saa jo verkosta tai ajanvarauksen yhteydessä.
Yleinen hinta tunnin vastaanottoajalle on 116 euroa. Puheterapeutin veloittaman hinnan lisäksi Diacor veloittaa yksityisasiakkailta toimistomaksun, joka tällä hetkellä on 16 euroa. Ennaltaehkäisevä työterveyshuollon asiantuntijapuheterapeutin konsultaatio on työnantajalle Kela korvattavaa.

Toimipisteet

Iso Omena

Kauppakeskus Iso Omena
Piispansilta 9, 2. krs
02230 Espoo

Maanantai - perjantai 7.30-20
Lauantai - sunnuntai 10-17
   

Alppikatu

Alppikatu 2 B, 2. ja 3. krs
00530 Helsinki

Maanantai - keskiviikko 7.30-19
Torstai - perjantai 7.30-16

Ruoholahti

Porkkalankatu 22 A
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
   
   

Asiantuntijat

Marna Sirpa

Puheterapeutti

Sellman Jaana

Puheterapeutti

Aikuisten, nuorten ja koululaisten äänihäiriöt (ääniterapia), työterveyshuollon ääniasiantuntija, puhetyöläisten ääniongelmat, äänenhuoltokoulutukset, transsukupuolisten henkilöiden puheterapia