Menu

Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jonka tavoitteena on asiakkaan kokonaisvaltaisen toimintakyvyn edistäminen. Se soveltuu kuntoutusmuotona stressi-, unettomuus- ja uupumusoireiden hoitoon ja siitä on hyötyä myös kroonisten kiputilojen, jännitystilojen, psyykkisten ahdistus- ja pelko-oireiden sekä erilaisten kehon hahmotusongelmien hoidossa.

Psykofyysisen fysioterapian keskeinen elementti on kokemuksellinen oppiminen. Kokiessaan ja tunnistaessaan kehonsa paremmin asiakas alkaa tiedostaa paremmin tunteiden, stressin ja kehollisten oireiden yhteyden. Hoitokeinoina käytetään mm. erilaisia hengitys- ja kehotietoisuusharjoituksia, joiden yksi tehtävä on auttaa asiakasta löytämään itselle sopivia stressin säätelykeinoja. Fysioterapian tavoitteet määräytyvät aina asiakkaan voimavarojen ja elämäntilanteen mukaan. Toteutuneen fysioterapian arvioinnissa merkittävintä on asiakkaan itse kokema muutos ja kasvukehitys kohti oman elämänsä hallintaa.


Ohjeet

1.

Varaa aika puhelimitse numerosta (09) 7750 800 tai minkä tahansa Diacorin lääkäriaseman vastaanotosta. Ilmoita aikaa varatessasi, että haluat varata ajan nimenomaan psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistuneelle fysioterapeutille.

  • Voit myös tehdä ajanvarauksen sähköisesti suoraan psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistuneiden fysioterapeuttien omilta sivuilta – löydät heidät listattuina alta kohdasta Asiantuntijat.
2.

Ota mukaan vastaanotolle mahdolliset hoitoosi vaikuttavat aikaisemmat muualla tehdyt tutkimustulokset ja hoitokertomukset.

3.

Saavu ajoissa ensimmäiselle vastaanottokerralle, jotta ehdit täyttää Diacorin fysioterapian esitietolomakkeen. Saat sen ilmoittautuessasi vastaanotolle.

4.

Tervetuloa fysioterapiaan Diacoriin!

Kustannukset

Psykofyysisen fysioterapian hinta määräytyy aikaperusteisesti ja esimerkiksi 60 minuutin hoitoajan veloitus on 82 €, josta saa lääkärin määräämällä fysioterapialähetteellä pienen Kela-korvauksen. Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä. Hintaan lisätään poliklinikkamaksu 17,90 €. Sarjahoidoista peritään yksi poliklinikkamaksu alkavaa viiden kerran sarjaa kohden. 

Usein jo viiden kerran hoitosarjalla päästään hyviin tuloksiin, erityisesti akuutimpien stressi- ja unettomuusoireiden lievittämiseksi. Hengityksen ja kehon tuntemusten tiedostamisen opettelu on tässä kaiken a ja o. Suositeltava hoitomäärä olisi kuitenkin 8–15 kertaa, mikäli asiakkaan oireet ovat pitkittyneitä.   

Toimipisteet

Herttoniemi

Suunnittelijankatu 2, (Silkkikutomon talo)
00880 Helsinki

Maanantai - perjantai 7.30-17
   
30.4.-1.5. Suljettu
25.5. Suljettu

Kannelmäki

Kauppakeskus Kaari, 3. krs
Kantelettarentie 1
00420 Helsinki

Kauppakeskuksen ollessa suljettuna, sisäänkäynti lääkäriasemalle Laulukujan puoleiselta ovelta.

Maanantai - perjantai 7.30-20
Lauantai - sunnuntai 10-17
30.4.-1.5. 10-17
25.5. 10-17

Asiantuntijat

Lundström Staffan

OMT-fysioterapeutti, Fysioterapeutti

OMT-fysioterapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, manuaalinen terapia, leikkauksen jälkeinen fysioterapia, harjoitusterapia, akupunktio, kinesioteippaus, niska, selkä, lonkka, olkapää, leukanivel, kipu, työikäiset, ikääntyneet ja nuoret, osteopatia, kranio-sakraaliterapia

Palomäki Karita

Fysioterapeutti

Psykofyysinen fysioterapia, Basic Body Awareness Therapy (BBAT), psykofyysinen hengitysterapia, Tension Releasing Exercises (TRE) -ohjaus, Emotional Freedom Techniques (EFT) -terapia, Rentouttava liike -ryhmät. Kohderyhmät: työuupumus, stressi, unettomuus, krooninen kipu, masennus, ahdistus, posttraumaattinen stressi, syömishäiriöt, kehon hahmottamisen ongelmat, hengitysongelmat