Menu

Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jonka tavoitteena on asiakkaan kokonaisvaltaisen toimintakyvyn edistäminen. Psykofyysinen fysioterapia soveltuu kuntoutusmuotona stressi-, unettomuus- ja uupumusoireiden hoitoon. Siitä on hyötyä myös kroonisten kiputilojen, jännitystilojen ja erilaisten kehon hahmotusongelmien hoidossa. 

Psykofyysisen fysioterapian keskeinen elementti on kokemuksellinen oppiminen. Kokiessaan ja tunnistaessaan kehonsa paremmin, asiakas alkaa tiedostaa paremmin tunteiden, stressin ja kehollisten oireiden yhteyden. Hoitokeinoina käytetään erilaisia hengitys- ja kehotietoisuusharjoituksia.  Fysioterapian tavoitteet määräytyvät aina asiakkaan voimavarojen ja elämäntilanteen mukaan.

Varsinaisia psykofyysisiä menetelmiä ovat mm. BBAT (Basic Body Awareness Therapy), psykofyysinen hengitysterapia, rentoutus ja TRE (tension & trauma releasing exercises). BBAT muodostuu yksinkertaisista kehotietoisuus- ja vuorovaikutusharjoituksista sekä kosketukseen perustuvista hoidoista.


Ohjeet

1.

Varaa aika puhelimitse numerosta 09 7750 800. Voit varata ajan myös minkä tahansa Diacorin lääkäriaseman vastaanotosta.  Ilmoita aikaa varatessasi, että haluat varata ajan nimenomaan psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistuneelle fysioterapeutille.

2.

Saavu vastaanotolle ajoissa, jotta ehdit suoriutua ilmoittautumisesta. Varaa mukaasi mahdolliset hoitoosi vaikuttavat aikaisemmat muualla tehdyt tutkimustulokset ja hoitokertomukset.

3.

Maksa käyntisi vastaanotossa fysioterapiassa käynnin jälkeen.

Kustannukset

Psykofyysisen fysioterapian hinta määräytyy aikaperusteisesti ja esimerkiksi 60 minuutin hoitoajan veloitus on 82€, josta saa lääkärin määräämällä fysioterapialähetteellä pienen kela korvauksen. Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä. Usein jo viiden kerran hoitosarjalla päästään hyviin tuloksiin, erityisesti akuutimpien stressi- ja unettomuusoireiden lievittämiseksi. Hengityksen ja kehon tuntemusten tiedostamisen opettelu on tässä kaiken a ja o. Suositeltava hoitomäärä olisi kuitenkin 8-15 kertaa, mikäli asiakkaan oireet ovat pitkittyneitä.   

Toimipisteet

Herttoniemi

Suunnittelijankatu 2, (Silkkikutomon talo)
00880 Helsinki

Maanantai - perjantai 7.30-17
   
24.-26.12. Suljettu
27.12-5.1.17 7.30-16
6.1.17 Suljettu

Kannelmäki

Kauppakeskus Kaari, 3. krs
Kantelettarentie 1
00420 Helsinki

maanantai - perjantai 7.30-20
lauantai 10-17
sunnuntai 10-17
   
24.12. 7.30-12
25.-26.12. 10-17
31.12. 10-17
1.1.17 10-17
6.1. 10-17

Asiantuntijat

Lundström Staffan

OMT-fysioterapeutti, Fysioterapeutti

OMT-fysioterapia, tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, manuaalinen terapia, leikkauksen jälkeinen fysioterapia, harjoitusterapia, akupunktio, kinesioteippaus, niska, selkä, lonkka, olkapää, leukanivel, kipu, työikäiset, ikääntyneet ja nuoret, osteopatia, kranio-sakraaliterapia

Palomäki Karita

Fysioterapeutti

Psykofyysinen fysioterapia, Basic Body Awareness Therapy (BBAT), psykofyysinen hengitysterapia, Tension Releasing Exercises (TRE) -ohjaus, Emotional Freedom Techniques (EFT) -terapia, Rentouttava liike -ryhmät. Kohderyhmät: työuupumus, stressi, unettomuus, krooninen kipu, masennus, ahdistus, posttraumaattinen stressi, syömishäiriöt, kehon hahmottamisen ongelmat, hengitysongelmat