Menu

Perus- ja kausirokotukset 

Onko rokotussuojasi kunnossa? Jäikö rokotussarjasi kesken? Rokotussuojan ja rokotusten päivittäminen on helppoa meillä. Saat kaikkia perusrokotuksia jokaiselta 13 lääkäriasemaltamme helposti ja vaivattomasti. Myös kausirokotteita, kuten influenssarokotus, annetaan kaikilla asemilla.

 Et tarvitse edes reseptiä rokotteeseen – pelkkä ajanvaraus sairaanhoitajalle riittää.

Perus- ja kausirokotuksia ovat muun muassa:

  • jäykkäkouristus, kurkkumätä, tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko
  • influenssa ja puutiaisaivokuume

Ohjeet

1.

Varaa aika sairaanhoitajalle verkosta tai puhelinnumerosta (09) 7750 800. Sairaanhoitajat ottavat vastaan kaikilla lääkäriasemillamme. Voit myös tulla asemalle ilman ajanvarausta. Tullessasi ilman ajanvarausta varaudu odottamaan.

2.

Huomioithan, että osa rokotteista on sarjarokotteita, eli tarvitset useamman rokotteen saadaksesi riittävän suojan tautia vastaan. 

3.

Ota käynnille mukaan viimeisimmät rokotustiedot, rokotuskortti ja lapsilta neuvolakortti tai terveyskortti. HUOM! Rokotteet saa suoraan sairaanhoitajalta, ilman reseptiä.

Kustannukset

Rokotushinta koostuu rokotuspalkkiosta (24,60 €) sisältäen ohjauksen ja neuvonnan, maksimissaan kaksi rokotuspalkkiota asiakasta kohden sekä rokoteaineiden hinnat. Mikäli käynnillä annetaan enemmän kuin kaksi rokotetta, laskutamme lisäksi sairaanhoitajan aikaveloitteisen vastaanottokäynnin hinnan. Laskutusperusteena käytetään sairaanhoitajan 20 minuutin vastaanottokäynnin hintaa (28,40 €).
Hinta/rokoteaine:                                                                                                                                         
Boostrix-Polio 40,73 € (kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskärokote)
Cervarix 122,97 € ja Gardasil 152,41 € (HPV- eli papilloomavirusrokotteet, tilataan tarvittaessa asiakkaalle)
Fluenz Tetra -influenssasumute lapsille 30,97 € (saatavilla Diacor Ison Omenan ja Tikkurilan lääkäriasemilla)
Imovax Polio 19,21 € (poliorokote)
Influenssarokote 31 €
PolioDiTebooster 21,30 € (kurkkumätä, jäykkäkouristusrokote) 
Prevenar 13 -rokote 86,41 € (pneumokokkirokote, < 6-vuotiaat lapset sekä ≥ 50-vuotiaat)
Priorix 0.5 ml 27,60 € (tuhkarokko-, vihuri-rokko- ja sikotautirokote)
Tico-Vac adult 35,76 €, Tico-Vac pediatric 34,19 € (puutiaisaivotulehdusrokote)
Zostavax 184,60 € (vyöruusurokote)
Varilrix 75,39 € (vesirokkorokote)

Saat aikuisten ja lasten puutiaisaivokuumerokotuksen jatkorokotukset arvoasiakasetuhintaan 51,30 €  / rokote (norm. 61,61 €) 31.5.2017 asti, kun olen aloittanut (tai jatkanut) rokotesarjan Diacorissa 31.5.2016 mennessä. Kolmen rokotteen yhteishinta on tällöin 153,90 € (norm. 184,80 €). Jokainen rokote maksetaan erikseen, käynnin yhteydessä. Etu on voimassa kaikilla Diacorin lääkäriasemilla.

Punkkirokotussarjaan kuuluu kolme rokotusta. Toinen annos annetaan 1–3 kuukautta ensimmäisen jälkeen. Kolmas annos annetaan 5–12 kuukauden päästä toisesta annoksesta. Jos suojaa tarvitaan nopeasti, toinen annos voidaan antaa jo kahden viikon kuluttua ensimmäisestä.  Myös tällöin kolmas annos annetaan 5–12 kuukauden päästä toisesta annoksesta.

Monella asemallamme voit päästä rokotettavaksi ilman ajanvarausta, mutta varmin tapa on varata aika sairaanhoitajalle joko verkosta (valitse palvelu: Sairaanhoitaja) tai puhelimitse (09) 7750 800. Koko perheen (3–4 henkilöä) puutiaisaivokuumerokotukset voidaan antaa yhdellä ajanvarauksella.

Flunssa on tavallinen nuhakuume, jota esiintyy ympärivuotisesti, ja johon sairastuminen liittyy yleensä säätilojen vaihteluihin. Influenssa taas on "luulot pois ottava", A- tai B-influenssaviruksen aiheuttama hankala kuumetautiepidemia, jonka esiintyminen osuu tavallisesti joulu-maaliskuun väliselle ajanjaksolle.

Influenssan varalta voidaan ottaa rokotus, jonka antama suoja on jopa 80 prosenttia. Influenssarokote on turvallinen ja Diacorissa käytössä oleva Vaxigrip voidaan antaa yli 6 kk ikäisille. Rokotteen sisältämät viruskannat määritellään joka vuosi uudelleen, jotta rokote suojaisi mahdollisimman hyvin kyseisen kauden epidemialta. Lue lisää työterveyslääkäri Anne Lehtosen artikkelista.

Arvoasiakkaana saat influenssarokotuksen hintaan 26 € (norm. 31 €). Huomioithan, että tämän vuoden influenssarokote-erä on saatavilla 12.9.2016 lähtien lääkäriasemiltamme. Etu on voimassa 30.11.2016 asti kaikilla lääkäriasemillamme. Tarkista rokotteen saatavuus.

Monella asemallamme voit päästä rokotettavaksi ilman ajanvarausta, mutta varmin tapa on varata aika sairaanhoitajalle joko sähköisestä ajanvarauksestamme (valitse palvelu: Sairaanhoitaja) tai puhelimitse (09) 7750 800. Koko perheen (3–4 henkilöä) influenssarokotukset voidaan antaa yhdellä ajanvarauksella.

Pneumokokkien aiheuttamaa keuhkokuumetta ja siihen liittyviä komplikaatioita voidaan ehkäistä rokotteella.

Pneumokokki on merkittävä taudinaiheuttaja erityisesti lapsilla ja yli 50-vuotiailla, etenkin influenssakaudella. Pneumokokki saattaa tuoda vieraaksemme sairauksia, joiden kanssa ei ole leikkimistä, kuten keuhkokuumeen tai aivokalvotulehduksen. Yksi tapa suojautua pneumokokkitaudeilta on rokottautuminen.

Lapsilla pneumokokkirokote kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan ja se annetaan neuvolassa. Aikuisille puolestaan riittää yksi rokotuskerta. Sairaanhoitajamme auttavat sinua kaikissa rokotukseen liittyvissä kysymyksissä. Tutustu myös keuhkokuumerokotetta käsittelevään asiantuntija-artikkeliin.

Arvoasiakkaana saat yhden keuhkokuumerokotuskerran (sis. Prevenar 13 -rokoteaine ja rokotuspalkkio) hintaan 99 € (norm. 111,01 €). Etu on voimassa kaikilla Diacorin lääkäriasemilla ajanjaksolla 1.9.–30.11.2016.

Monella asemallamme voit päästä rokotettavaksi ilman ajanvarausta, mutta varmin tapa on varata aika sairaanhoitajalle joko sähköisestä ajanvarauksestamme (valitse palvelu: Sairaanhoitaja) tai puhelimitse (09) 7750 800.

Toimipisteet

Rokotuksia annetaan kaikissa toimipisteissämme. Katso sinulle sopivin sijainti täältä