Menu

Perhe- ja pariterapia

Perhe- ja pariterapiassa pyritään tutkimaan, ymmärtämään sekä hoitamaan perheen sisäisessä vuorovaikutuksessa että yksittäisillä perheenjäsenillä esiintyviä häiriöitä ja niiden aiheuttamaa kärsimystä. Tavoitteena on, että ne vuorovaikutukselliset rakenteet muuttuvat, jotka ylläpitävät ongelmaa ja samalla estävät kehityksellisesti rakentavia ja eteenpäin vieviä ratkaisuja.

Pariterapiassa tunteet nähdään tärkeinä parisuhteen vuorovaikutuksen määrittäjinä ja heijasteina. Tunteita ja vuorovaikutusta tutkimalla, kohtaamalla ja laajentamalla voidaan saada muutosta aikaan.

Perheenjäsenten väliset ongelmat ja ristiriidat voivat liittyä perheen normaalikehitykseen, kuten lasten kasvuun ja kehitykseen ja itsenäistymiseen liittyviin kysymyksiin.  Ne voivat olla myös vaikeita perheitä koskettavia kriisejä kuten avioero, jonkin perheenjäsenen vakava sairaus, kuolema tai itsemurha.


Ohjeet

1.

Perhe- ja pariterapian ajanvaraus tehdään verkossa tai puhelimitse numerosta 09 7750 800.

Kustannukset

Hinnat vaihtelevat 110 € 60 minuutin vastaanottoajasta  ja 150 € 90 minuutin vastaanottoajasta. Hintaan lisätään poliklinikkamaksu 17,90 €. Sarjahoidoista peritään yksi poliklinikkamaksu alkavaa viiden kerran sarjaa kohden.

Toimipisteet

Kannelmäki

Kauppakeskus Kaari, 3. krs
Kantelettarentie 1
00420 Helsinki

Kauppakeskuksen ollessa suljettuna, sisäänkäynti lääkäriasemalle Laulukujan puoleiselta ovelta.

Maanantai - perjantai 7.30-20
Lauantai - sunnuntai 10-17
30.4.-1.5. 10-17
25.5. 10-17

Iso Omena

Kauppakeskus Iso Omena
Piispansilta 9, 2. krs
02230 Espoo

Maanantai - perjantai 7.30-20
Lauantai - sunnuntai 10-17
30.4.-1.5. 10-17
25.5. 10-17

Asiantuntijat

Flykt Marjo

Psykologi, Psykoterapeutti

PsT, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti. Raskausajan tai synnytyksen jälkeinen masennus, ahdistus ja huolet, synnytyspelko, lapsettomuushoidot, vauvan tai pienen lapsen itkuisuus-, uni- tai syömisongelmat, varhainen vuorovaikutus, pienen lapsen kehitys, alle kouluikäisen lapsen kasvatuskysymykset. Väitellyt vanhempien raskausajan mielikuvista ja varhaisesta vuorovaikutussuhteesta mahdollisissa vanhemmuuden riskitilanteissa (lapsettomuushoidot, vanhemman masennus ja päihdeongelmat)

Humaljoki Kaisa

Psykoterapeutti

Kriisi- ja traumapainotteinen perheterapia, perheterapia (Kela-pätevyys), paripsykoterapia (Kela-pätevyys), masennuksen hoito, varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen (raskausaika, vauva- ja pikkulapsiperheet), vanhempainohjaus (alle 16-vuotiaat lapset, Kela-pätevyys), erityisosaamisalueena neuropsykiatria (ADHD)

Juusola Aino

Psykologi

Psykologin tutkimukset (hinta pyydettäessä, alk. 500-600e, sis. tutkimus, lausunto, haastattelu ja palaute), lasten ja nuorten mielenterveys, trauma- ja kriisiterapia, oikeuspsykologia

Kivitie-Kallio Satu

Lastenlääkäri, Psykoterapeutti

Dosentti, lastentautien erikoislääkäri ja lastenneurologi, perhepsykoterapeutti. Lastentaudit, lastenneurologia, sosiaalipediatria, perhepsykoterapia

Korkeala Päivi

Psykoterapeutti

Sairaanhoitaja, psykoterapeutti ET: Kriisi- ja traumapainotteinen perhe- ja paripsykoterapia, vanhempien ohjaus, transkulttuurinen hoitotyö. Asiantuntemus: ihmissuhdeongelmat, työuupumus, haastava elämäntilanne, vanhemmuuden haasteet, neuropsykiatria, lasten ja nuorten mielenterveys, somaattisesti pitkäaikaissairaan lapsen vanhemmuus, lapsen haastava käytös. Kelan kuntoutuspsykoterapia: perheterapia, pariterapia (aikuiset, 26–67-vuotiaat) ja perheterapia sekä vanhempien ohjaus (nuoret, 16–25-vuotiaat). Konsultointi, työnohjaus ja koulutus sopimuksen mukaan

Mattila Leea

Psykologi

Lapsi-vanhempisuhde, vuorovaikutus, Theraplay

Rikala Mari

Psykoterapeutti

VTM, sosiaalityöntekijä, psykoterapeutti (kriisi- ja traumapainoitteinen erityistason perheterapiakoulutus, pariterapian täydennyskoulutus sekä tunnekeskeisen pariterapian perusopinnot). Tarjoan tukea vanhemmuuden haasteisiin (erityisesti alle 13-vuotiaiden lasten vanhemmille), perhe- ja pariterapiaa.

Sailo Eriikka

Seksuaaliterapeutti

Pari- ja seksuaaliterapeutti, kätilö, terveydenhoitaja, kipusairaanhoitaja, työterveyshoitaja. Seksuaaliterapia: seksuaalinen moninaisuus ja syöpähoitojen jälkitilojen hoito. Pariterapia