Menu

Olkanivelen jännerepeämien leikkaushoito

Olkanivelen kiertäjäkalvosimen vaivan taustalla on pääsääntöisesti ärtynyt supraspinatus-jänne (M75.4). Jännerepeämät tai kiertäjäkalvosinrepeämä (Rotator cuff tendiniitti, M75.1) vaativat yleensä suurienergisen tapaturman, kuten esimerkiksi kaatumisen, jolloin kipukin on kova.

Työikäinen kiertäjäkalvosinoire voi olla rasituksen aiheuttamaa. Oireina ovat särky, käden liikkeiden vajaus tai käden voiman heikkous. Käden nostaminen vaakatason yläpuolelle vaikeutuu.

Osittaiset jännerepeämät paranevat useimmiten ajan myötä itsestään. Hoitona on lepo, potilaan ohjaus ja tarvittaessa tulehduskipulääkkeet.

Suuret jännerepeämät pyritään korjaaman leikkauksella. Suositeltavaa on korjata suuret repeämät kahden kuukauden sisällä vammasta, jotta varmistetaan hyvä tulos ja toipuminen. Yli puolen vuoden viivästys leikkauksen suhteen heikentää lopputulosta. Leikkauksista suurin osa pystytään asiantuntevissa yksiköissä hoitamaan jo tähystysleikkauksella, jolloin toipuminen on kivuttomampi ja potilaalle helpompi.


Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

25.5.-26.5. Suljettu