Menu

Olkapään leikkaukset

Teemme yksityisessä sairaalassamme olkapään vaivoja hoitavia leikkauksia. Leikkaushoidon tarve ja aiheellisuus arvioidaan aina potilaskohtaisesti. Leikkauspäätökseen vaikuttavat muun muassa potilaan ikä, ammatin fyysinen rasittavuus, harrastukset sekä tutkimuslöydökset. 

Yleisimpiä leikkaushoitoa vaativia olkapään vammoja ovat:

Leikkauksen valmistelussa on kirurgin lisäksi mukana nukutukseen ja kivunhoitoon erikoistunut lääkäri (anestesiologi) sekä sairaalan sairaanhoitajat.  Arvioimme huolellisesti fyysisen tilasi, yleiskunnon ja mahdolliset yksilölliset riskitekijät. Voit lukea lisää leikkaukseen valmistautumisesta täällä.

Käytämme nykyaikaisia tähystys-, leikkaus- ja anestesiatekniikoita, joiden ansiosta pääset kotiin jo samana päivänä. Olkaleikkaukset tehdään aina nukutuksessa eli yleisanestesiassa. Tapaat ennen leikkausta anestesialääkärimme, jonka kanssa voitte sopia sinulle sopivasta kivunlievitysmenetelmästä.

Diacorin kokonaisvaltaisessa hoitopolussa korostetaan leikkaavien kirurgien, työterveystiimin ja fysioterapeuttien tiivistä yhteistyötä. Hoitopolku tukee joustavaa ja oikea-aikaista työhön ja arkeen paluuta. Yhteispelin tuloksena arvioidaan tarve sairasloman pituudelle sekä sopivin hoito, kuntoutus ja mahdollinen työn mukauttaminen leikkauksen jälkeen.

Hoitopolkuumme kuuluu asiantunteva fysioterapia. Olkapään aktiivinen, säännöllinen ja ohjattu kuntouttaminen on tärkeää. Asiantuntevan tuen avulla kuntoutusprosessi helpottuu ja paluu normaaliin elämään nopeutuu.  Varaamme leikkauskäyntisi yhteydessä myös tarvittavat jälkihoito- ja tarkastusajat.


Ohjeet

1.

Varaa aika ortopedin vastaanotolle verkossa tai puhelimitse numerosta 09 7750 800.

2.

Ota mukaan vastaanotolle tiedot vakuutuksistasi ja mahdollisista muualla tehdyistä tutkimuksista.

3.

Mikäli leikkaushoitoon päädytään, voit saada ajan jo kirurgin vastaanotolla tai voit varata ajan toimenpiteeseen Sairaalasta puhelimitse numerosta 09 7750 8180. Varmista ennen leikkaukseen tuloa, että olet saanut vakuutusyhtiöstäsi hyväksytyn maksusitoumuksen. Leikkausajan voit varata, vaikkei sinulla vielä olisi maksusitoumusta.

4.

Tutustu sairaalan tulo-ohjeisiin ja täytä ennakkotiedot sähköiseen potilastietolomakkeeseen.

Kustannukset

Yleisimpien olkapään leikkausten hintoja: 
Ahtaan olkapään leikkaushoito, olkalisäkkeen avarrus (acromioplastia) alkaen 3295 €
Olkanivelen kiertäjäkalvosinrepeämä (rotator cuff) alkaen 4090 €

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet. 

Kela-korvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi.

 

Olemme useiden vakuutusyhtiöiden pitkäaikainen yhteistyökumppani. Lue lisää vakuutussopimuksistamme.


Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.

 

 

Arvoasiakkaana yövyt sairaalassa alennettuun hintaan 200 € / yö (norm. 412 € / yö).

Lisätietoja leikkauspalveluistamme ja ajanvarauksesta saat numerosta (09) 7750 8180.

Etu on voimassa 31.5.2017 asti.

Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

25.5.-26.5. Suljettu

Asiantuntijat

Halinen Jyrki

Ortopedi

LL, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Olkapää-, polvi- ja urheiluvammat, tapaturmat

Heliö Harri

Ortopedi, Olkakirurgi

Ortopedian ja traumatologian ja kirurgian erikoislääkäri, olkakirurgi, Diacor Sairaalan ylilääkäri. Olkapää, olkavammat

Jansson Kim

Ortopedi

LT, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Urheiluvammat, murtumat, ja muut tuki- ja liikuntaelimistön vaivat, olkapään ja polven tähystysleikkaukset, murtumien leikkaushoito

Luga Hillar

Ortopedi

Ortopedian ja traumatologian ja kirurgian erikoislääkäri. Olkapään ja polven tähystyskirurgia, traumat, välilevykirurgia

Moilanen Ilkka

Ortopedi

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Olkanivelen tähystysleikkaukset, polven ja nilkan leikkaukset

Silvennoinen Timo

Ortopedi

LL, ortopedian ja traumatologian ja kirurgian erikoislääkäri, reumaortopedian erityispätevyys. Tekonivelkirurgia, reumakirurgia, jalkaterän kirurgia