Menu

Magneetti­tutkimukset

Magneettikuvaus on tarkka ja turvallinen kuvantamismenetelmä, jonka avulla pystytään näkemään luiden ja rustojen lisäksi pehmytosat kuten lihakset, jänteet ja nivelsiteet. Sillä voidaan tutkia myös aivoja, hermoja ja verisuonia. Jokainen kuvaus suunnitellaan aina yksilöllisesti lääkärin lähetteen perusteella.

Meillä on käytössä kaksi nykyaikaista magneettitutkimuslaitetta (1,5T ja 3T), joissa on laajat kuvausaukot. Ne lisäävät potilasmukavuutta huomattavasti. Kuvaushuoneet ovat ikkunalliset ja valoisat ja tutkimuksen aikana voi kuunnella musiikkia. Tutkimus kestää noin 20-40 minuuttia. Kuvaamme myös lapsia. Tutkimuksen onnistumiselle tärkeää on se, että lapsi pystyy olemaan liikkumatta. Tiloihin ja laitteisiin voi tulla sovitusti tutustumaan etukäteen.

Magneettikuvausta ei yleensä tehdä raskauden ensimmäisellä kolmanneksella tai jos kehossa on sydämentahdistin. Myös kehoon asennetut muut metallisosat, esimerkiksi leikkausten tai onnettomuuksien takia, saattavat joskus olla magneettitutkimuksen esteenä. Niistä voi keskustella lääkärin kanssa tai ottaa etukäteen yhteyttä kuvantamisyksikköön.

Vastaukset tutkimuksesta ovat käytettävissä samana päivänä tai kiireellisissä tapauksissa heti tutkimuksen jälkeen. Tulosten läpikäynti tapahtuu lähetteen määränneen lääkärin vastaanotolla.


Ohjeet

1.

Magneettikuvaukseen tarvitaan erikoislääkärin lähete. 

2.

Saatuasi lähetteen, voit varata ajan verkossa, puhelimitse numerosta 09 775 0800 tai suoraan tutkimuksen suorittavasta yksiköstä. Sähköisessä ajanvarauksessa valitse ammattiryhmäksi "magneetti".

3.

Ota mukaan tutkimukseen lääkärin allekirjoittama lähete (voi olla myös sähköinen) sekä voimassa oleva Kela-kortti.

4.

Saavu ilmoittautumiseen hyvissä ajoin, jotta ehdit täyttää esitietolomakkeen.

5.

Varaa soitto- tai vastaanottoaika lähetteen kirjoittaneelta lääkäriltä tutkimustulosta varten.

Kustannukset

Tutkimuksen hinta määräytyy tutkimuskohtaisesti. Alla esitetty tyypillisimpiä tutkimushintoja. Kela korvaa useimmissa tapauksissa osan hinnasta. Hintaan lisätään poliklinikkamaksu 18,90 €.
Nilkan magneettitutkimus 563 €, omavastuu 490 €
Polven magneettitutkimus 583 €, omavastuu 490 €
Varjoainetutkimukset 664 €, omavastuu 550 €
Olkanivelen tutkimus varjoaineella 604 €, omavastuu 490 €

 

 
     
     

 

   
     
     
     
     

Toimipisteet

Ruoholahti

Porkkalankatu 22 A
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
24.5. 7.30-18
25.5. Suljettu

Asiantuntijat

Aho Heikki

Radiologi

Radiologian erikoislääkäri, magneetin vastuulääkäri. Magneettitutkimukset, ultraäänitutkimukset, röntgentutkimukset, urheiluvammat, ultraääniohjatut lääkeaineinjektiot, kalkinmurskaus

Numminen Kirsti

Radiologi

Radiologian erikoislääkäri

Poussa Kristiina

Radiologi

Radiologian ja neuroradiologian erikoislääkäri. Neuroradiologia, magneettitutkimukset

Saarinen Osmo

Radiologi

LT, radiologian erikoislääkäri. Magneettikuvaukset, ultraäänitutkimukset, urheiluvammat, ultraääniohjatut lääkeaineinjektiot, kalkinmurskaus, skleroterapia

Tapani Erna

Radiologi

Vaalamo Mikko

Radiologi

Radiologian erikoislääkäri. Magneettikuvaukset, ultraäänitutkimukset, ultraääniohjatut lääkeinjektiot, kalkinmurskaus, urheiluvammat, nivelet, selkä, verisuonet, aivot, vatsa