Menu

Lymfaterapia

Turvotusta tai kipua – lymfaterapeuttisi voi auttaa!

Lymfaterapialla hoidetaan kehoon eri syistä kertynyttä turvotusta elvyttämällä imusuonten toimintaa sekä vilkastuttamalla kehon imunestekiertoa. Samalla lymfaterapia lievittää kipua ja edistää kehon rentoutumista. Se on lymfaterapeutin manuaalisesti kevyin liikkein suorittamaa hierontaa, jonka tukihoitona voidaan käyttää liikehoitoja, lymfateippausta sekä kompressiosidoksia ja -tuotteita.

Lymfaterapia soveltuu erityisesti leikkausten ja vammojen pre- ja postoperatiiviseen kuntoutukseen, synnynnäisen imusuoniston kehityshäiriön sekä kroonisten sairauksien aiheuttaman turvotuksen ja kivun hoitoon. Lisäksi lymfaterapian avulla pystytään lisäämään ihon ja kudosten kimmoisuutta, mikä nopeuttaa mm. esteettisistä toimenpiteistä palautumista.


Ohjeet

1.

Varaa aika puhelimitse numerosta (09) 7750 800 tai minkä tahansa Diacorin lääkäriaseman vastaanotosta. Ilmoita aikaa varatessasi, että haluat varata ajan lymfaterapeutille.

  • Voit myös tehdä ajanvarauksen sähköisesti suoraan lymfaterapeuttien omilta sivuilta – löydät heidät listattuina alta kohdasta Asiantuntijat.
  • On hyvä varata vähintään kolme vastaanottoaikaa esimerkiksi viikon välein, jotta varmistat riittävän jatkohoitojen saannin. Ensimmäisen kerran jälkeen voit perua tarpeettomat ajat tai muuttaa aikoja lymfaterapeuttisi ohjeiden mukaan.
2.

Ota mukaan vastaanotolle mahdolliset hoitoosi vaikuttavat aikaisemmat muualla tehdyt tutkimustulokset ja hoitokertomukset.

3.

Saavu ajoissa ensimmäiselle vastaanottokerralle, jotta ehdit täyttää Diacorin fysioterapian esitietolomakkeen. Saat sen ilmoittautuessasi vastaanotolle.

4.

Tervetuloa lymfaterapiaan Diacoriin!

Kustannukset

Lymfaterapian hinta määräytyy aikaperusteisesti. Esimerkiksi 45 minuutin hoitoajan veloitus on 71 €. Lymfaterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä. Hintaan lisätään poliklinikkamaksu 18,90 €. Sarjahoidoista peritään yksi poliklinikkamaksu alkavaa viiden kerran sarjaa kohden.

Toimipisteet

Flamingo

Viihdekeskus Flamingo
Tasetie 8, 3. krs
01510 Vantaa

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
Lauantai 10-17
Sunnuntai 12-17
25.5. 12-17

Herttoniemi

Suunnittelijankatu 2, (Silkkikutomon talo)
00880 Helsinki

Maanantai - perjantai 7.30-17
   
25.5. Suljettu

Kannelmäki

Kauppakeskus Kaari, 3. krs
Kantelettarentie 1
00420 Helsinki

Kauppakeskuksen ollessa suljettuna, sisäänkäynti lääkäriasemalle Laulukujan puoleiselta ovelta.

Maanantai - perjantai 7.30-20
Lauantai - sunnuntai 10-17
25.5. 10-17

Ruoholahden fysioterapiayksikkö

Tallberginkatu 2
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-16
24.5. 7.30-16
25.5. Suljettu

Tikkurila

Unikkotie 5 a A, 2. krs.
01300 Vantaa

 

Maanantai-torstai 7.30-19
Perjantai 7.30-18
Lauantai-sunnuntai 9-15
.
25.5. Suljettu

Asiantuntijat

Honkasola Maarit

Fysioterapeutti

Tuki- ja liikuntaelimistön oireiden kuntoutus, niskavaivat, selkävaivat, alaraajaoireet, terapeuttinen harjoittelu, mobilisaatio, akupunktio, faskiakäsittelyt, kinesioteippaus, lymfaterapia

Loisamo Auni

Fysioterapeutti

McKenzie-fysioterapia, tuki- ja liikuntaelinten fysioterapia, niskavaivat, selkävaivat, lymfaterapia, ikääntyvien fysioterapia

Nyman Sirpa

Fysioterapeutti

Myös lymfaterapeutti. Turvotusten hoito, tuki- ja liikuntaelinvaivat, akupunktio, teippaukset, selkärangan mekaaninen terapia (McKenzie-menetelmä), ikääntyvien fysioterapia, vyöhyketerapia

Salvén Anu

Fysioterapeutti, Työfysioterapeutti

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia, työfysioterapia, tinnituksen hoito, akupunktio, lymfaterapia, kinesioteippaus

Sivula Birgitta

Fysioterapeutti

Nivelten biomekaniikka, liikeketjut ja niiden korjaus, faskiakäsittelyt, akupunktio hoidon osana tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin, lymfaterapia hoidon osana