Menu

Lastenkirurgin vastaanotto

Lastenkirurgia on oma lääketieteen erikoisalansa. Lastenkirurgin vastaanotolle hankkiudutaan muun muassa tapaturmien ja varsinkin jalkojen rasituskipujen vuoksi. Usein kivut kohdistuvat polveen tai kantapäähän. Myös erilaiset ”muhkurat” tai patit kuuluvat lastenkirurgin osaamisalueeseen. Myös tyrien, laskeutumattomien kivesten sekä päiväkastelun hoito kuuluu lastenkirurgille. 

Lastenkirurgisen potilaan yläikärajana pidetään noin 16 vuotta. Raja on kuitenkin jonkin verran liukuva, koska kyse on kasvuikäisistä.

Röntgenkuvaus ja ultraäänitutkimukset ovat yleisiä tutkimuksia lasten vaivojen selvittelyssä. Jonkin verran käytetään myös laboratoriotutkimuksia. Magneettitutkimuksia ei pienille lapsille useinkaan tehdä, sillä he eivät pysy tarvittavan pitkää aikaa paikallaan. Osa vaivoista vaatii leikkaushoitoa.


Ohjeet

1.

Varaa aika joko verkosta tai puhelimitse numerosta 09 7750 800. Voit varata ajan myös minkä tahansa Diacorin lääkäriaseman vastaanotosta.  

2.

Jos lapsi on samaan sairauteen liittyen ollut jossakin muualla hoidossa tai seurannassa, ota mukaan muualla tehdyt asiaan liittyvät laboratorio- ja röntgentutkimustulokset sekä sairauskertomukset.

3.

Sovi käynnin jälkeen maksun yhteydessä samalla mahdollisista lääkärin määräämistä jatkotutkimuksista.

Kustannukset

Yksityislääkäri määrittelee itse käyntinsä maksavien käyntipalkkionsa, joten niissä on vaihteluväliä esimerkiksi vastaanottoon käytetyn ajan mukaan. Tiedon kunkin lääkärin vastaanottohinnasta saa verkosta tai ajanvarauksen yhteydessä puhelimitse.
Yleinen hinta alle 20 minuutin käynnille on noin 90 €, josta sairausvakuutuskorvaus (”sv-korvaus” tai ”Kela-korvaus”) 13,50 €. Se vähennetään palkkiosta suoraan maksutapahtuman yhteydessä. Tällöin asiakkaan maksettavaksi jää 76,50 € sekä toimistomaksu, joka Diacorissa 2017 on 17,50 €. Tällä esimerkkihinnalla käynnin kokonaishinta asiakkaalle olisi 94 €. Mahdolliset tutkimukset laskutetaan erikseen. Joissakin vakuutuksissa on mahdollista, että lasku käynnistä lähetetään suoraan vakuutusyhtiöön.

Asiantuntijat

Johtimo Nina

Lastenkirurgi

LL, lastenkirurgian erikoislääkäri. Lasten tapaturmat, rasitusvammat, virheasennot ja kivut. Tyrät, kastelu, kives- ja esinahkaongelmat, selkäkipu, vatsavaivat, patit, patin poistot ja muut lasten leikkaukset, kiilaekskisiot. Lasten päivystysongelmat korvatulehduksista hengitysvaikeuksiin

Luoma Reijo

Lastenkirurgi

LL, lastenkirurgian ja yleiskirurgian erikoislääkäri. Lasten kirurgisten tautien diagnosointi ja toimenpiteiden tarpeen arviointi, pienmurtumien ja haavojen hoidot ja seuranta, lasten ja nuorten virtsaamishäiriöiden sekä virtsateiden ja sukupuolielinten poikkeavuuksien diagnosointi ja hoito, paikallispuudutukseen soveltuva pienkirurgia