Menu

Lasten nivustyrän ja vesikiveksen leikkaushoidot

Lasten tavallisimpia leikkauksia ovat tyrien korjaukset. Lapsen nivustyrä on sulkeutumaton yhteys vatsaontelon ja kivespussin välillä eli kiveksen laskeutumisreitin sulkeutumisen häiriö. Se voi tulla esiin joko vesikiveksenä, jolloin vatsaontelon nestettä kertyy kiveksen ympärille, tai nivustyränä, jolloin vatsaontelosta pääsee pullahtamaan nivuseen suolenmutka tai esimerkiksi munasarja.

Nivustyristä on noin 60 % oikeanpuoleisia, 30 % vasemmanpuoleisia ja 10 % molemminpuolisia.

Nivustyrä korjataan heti, kun se huomataan. Vesikiveksen korjaantumista itsekseen voidaan odottaa noin neljän vuoden ikään. Tyräleikkauksessa avoin tyräpussi suljetaan pienestä nivushaavasta.

Toipuminen on nopeaa. Kouluun ja päiväkotiin pääsee yleensä jo muutaman päivän kuluttua.


Kustannukset

Yleisimpien lasten yleiskirurgisten leikkausten hintoja:
Nivustyräpussin katkaisu ja sitominen alkaen 1523 € (yhden puolen) ja 1986 € (molemmat puolet)
Napatyrän korjausleikkaus alkaen 1523 €
Vesikivesleikkaus alkaen 1523 €

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet. 

Kela-korvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi. 

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.

Sairaalan lapsipotilaan saattajalle ilmainen pysäköinti Ruoholahden parkkihallissa.

Etu on voimassa 31.5.2017 asti.

Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

25.5.-26.5. Suljettu

Asiantuntijat

Johtimo Nina

Lastenkirurgi

LL, lastenkirurgian erikoislääkäri. Lasten tapaturmat, rasitusvammat, virheasennot ja kivut. Tyrät, kastelu, kives- ja esinahkaongelmat, selkäkipu, vatsavaivat, patit, patin poistot ja muut lasten leikkaukset, kiilaekskisiot. Lasten päivystysongelmat korvatulehduksista hengitysvaikeuksiin