Menu

Lasten korva-, nenä- ja kurkku­leikkaukset

Nenä- ja korvatulehdukset sekä toistuvat nieluinfektiot ovat tavallisia pienten lasten sairauksia. Ne voidaan hoitaa helposti kirurgisilla toimenpiteillä. Diacor sairaalassa sinua palvelevat lasten kirurgiaan ja ortopediaan sekä lasten korva-, nenä- ja kurkkutauteihin erikoistuneet asiantuntijat.

Usein korvatulehdus hoituu pelkillä kipulääkkeillä tai antibiooteilla. Toistuvien ja pitkittyneiden välikorvatulehdusten tehokas hoito on korvien putkitus. Myös toistuvat nieluinfektiot tai ahtauttavat ja uniapneaa aiheuttavat nielurisat ovat syytä hoitaa leikkauksella. Lasten kitarisaleikkausta on syytä harkita silloin, kun lapsella on toistuvia välikorvan tai poskiontelon infektioita sekä pitkäkestoista yskää ja nuhaa.

Leikkauksen valmistelussa on kirurgin lisäksi mukana nukutukseen ja kivunhoitoon erikoistunut lääkäri (anestesiologi) sekä sairaalan sairaanhoitajat. Arvioimme huolellisesti lapsen yleiskunnon ja mahdolliset yksilölliset riskitekijät. Voit lukea lisää leikkaukseen valmistautumisesta täällä.

Lasten leikkaukset hoidetaan nukutuksessa. Normaalisti lapsi pääsee kotiin jo samana päivänä. Saat käynnin yhteydessä tarkat kotihoito-ohjeet ja varaamme tarvittaessa mahdolliset jälkitarkastukset.


Ohjeet

1.

Leikkaukseen tarvitaan erikoislääkärin lähete. Voit varata ajan lastenlääkärille verkossa tai puhelimitse numerosta 09 7750 800.

2.

Ota mukaan vastaanotolle tiedot vakuutuksista ja mahdollisista muualla tehdyistä tutkimuksista. Vanhempi saa tulla mukaan vastaanottohuoneeseen.

3.

Mikäli leikkaushoitoon päädytään, voitte saada ajan lapselle jo kirurgin vastaanotolla tai voit varata ajan toimenpiteeseen Sairaalasta puhelimitse numerosta 09 7750 8180. Varmista ennen ajanvarausta, että olet saanut vakuutusyhtiöstäsi hyväksytyn maksusitoumuksen.

4.

Tutustu sairaalan tulo-ohjeisiin ja täytä ennakkotiedot sähköiseen potilastietolomakkeeseen.

Kustannukset

Yleisimpien lasten korva ja nielu alueen leikkausten hintoja:
Ilmastointiputken asettaminen, tympanostomia alkaen 960 € (yhden puolen) ja 1090 € (molemmat puolet)
Putkitus (molemmat puolet) ja kitarisaleikkaus, adenotomia alkaen 1378 €
Putkien poisto (tärykalvosta / välikorvasta) alkaen 865 €
Nielurisaleikkaus alkaen 2238 €
Kitarisaleikkaus alkaen 1185 €
Nielurisaleikkaus ja kitarisaleikkaus alkaen 2552 €
Kielijänteen katkaisu alkaen 880 €

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet. Kela-korvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi.

 

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.

 

Arvoasiakkaamme saavat yöpymisen sairaalassa puoleen hintaan 200€/yö (norm. 400 €/yö). Tarjoamme myös lapsipotilaan saattajalle ilmaisen pysäköinnin Ruoholahden parkkihallissa.

 

Sairaalan lapsipotilaan saattajalle ilmainen pysäköinti Ruoholahden parkkihallissa.

Etu on voimassa toistaiseksi.

Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

30.4.-1.5. Suljettu
25.5.-26.5. Suljettu

Asiantuntijat

Hammarén-Malmi Sari

Korvalääkäri

LT, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, rinokirurgian ja rinoallergologian lisäpätevyys. Nenän ja nenän sivuonteloiden oireiden ja sairauksien hoidot ja leikkaukset, korvatulehdusten hoidot, kita- ja nielurisojen poistot, korvien putkitukset, siedätyshoidot, korvien, nenän ja suun pientoimenpiteet

Kaksonen Risto

Korvalääkäri

LL, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri. Lasten ja aikuisten korvatulehdusten hoidot, poskiontelotulehdusten hoidot ja punktiot, nenän tukkoisuus ja muut nenäongelmat, nielutulehduksien hoidot, kuorsausongelmat, kuulonalenemat, huimausoireet. Sairaalassa välikorvienputkitukset, nielu- ja kitarisojenpoistoleikkaukset, nenäleikkaukset

Suvilehto Jari

Korvalääkäri

LT, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, sukelluslääketieteen ja ylipainehappihoidon erityispätevyys. Allergologian suppea erikoisala, nenän väliseinä- ja sivuontelokirurgia, sivuonteloiden pallolaajennukset, risakirurgia, korvien putkitukset, kuorsauksen ja uniapnean tutkimus ja hoito, sukeltajan korva- ja ylähengitystieongelmat