Menu

Laskeutumattoman kiveksen leikkaushoito

Poikasikiön kivekset muodostuvat vatsaontelon sisällä ja laskeutuvat sieltä nivuskanavia pitkin kivespussiin. Kives ei kehity kunnolla, mikäli kives jää vatsaonteloon tai nivuskanavaan. Laskeutumattomassa kiveksessä siittiöiden tuotanto häiriintyy. Se hoidetaan siksi usein leikkauksella.

Kivesten sijainti tarkastetaan kaikissa lasten lääkärintarkastuksissa, koska joskus kives saattaa nousta kivespussista ylemmäs myös myöhemmin.

Myös niin sanotut hyppivät kivekset, eli kiveksen tuntuminen kivespussin yläosassa, voidaan tarvittaessa korjata leikkaushoidolla. Kives voidaan kiinnittää kivespussiin, jollei se ole hoitunut itsestään viimeistään kouluiän lähestyessä.

Leikkaushoito tehdään noin vuoden iässä. Nivusessa oleva kives vapautetaan ja siirretään mahdollisuuksien mukaan kivespussiin. Toimenpide tehdään päiväkirurgisesti nukutuksessa. Pieni nivushaava paranee nopeasti, samoin pikkuinen haava kivespussissa.


Kustannukset

Yleisimpien lasten yleiskirurgisten leikkausten hintoja:
Laskeutumattoman kiveksen korjausleikkaus alkaen 1965 €

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet. 

Kelakorvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi. 

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.

Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

25.5.-26.5. Suljettu