Menu

Investointi omiin silmiin

Marraskuussa silmänsä Diacor Silmäyksikössä leikkauttanut Merja Klemola pohti laserleikkausta pitkään. Merja oli käyttänyt laseja yläasteikäisestä asti ja inhonnut niitä aina.

Omien sanojensa mukaan Merja oli ”piilolasien suurkuluttaja” ja silmät alkoivat jo oireilla niistä. Kuivat silmät ovat yleinen vaiva piilolasien käyttäjillä, toteaa myös Merjan silmät leikannut silmäkirurgi Tapio Ihanamäki.

Useimmiten laserleikkauksen valitsevat aktiiviset nuoresta asti silmälaseja käyttäneet naiset ja miehet.

Merjasta leikkaus tuntui alkuun vaikealta.

-En oikein tiennyt, mistä ryhtyä etsimään tietoa ja mitä pitäisi tehdä. Useampi ystäväni oli käynyt leikkauksessa ja heiltä sain paljon tärkeää tietoa. Kaikki silmänsä leikkauttaneet ystäväni suosittelivat toimenpidettä. Lisäksi kaikilla oli sama viesti: jos jotain olisin tehnyt toisin, niin olisin käynyt aiemmin, Merja kertoo. Leikkauksen jälkeen Merja toivoo itsekin, ettei olisi miettinyt päätöstä niin pitkään. Ehkä päätöksen piti saada kypsyä rauhassa? Sillä aikaa Merja ehti myös säästää leikkausta varten.

Kun kaikki palaset loksahtivat viime syksynä kohdalleen, päätös leikkauksesta syntyi lopulta nopeasti. Esitutkimus- ja leikkausaika saatiin sovitettua Merjan kiireiseen kalenteriin ja yhtäkkiä päätös oli helppo tehdä.

Diacor valikoitui leikkauspaikaksi hinnan ja asiantuntevuuden takia. Merkittäväksi tekijäksi Merja mainitsee myös Diacorin arvopohjan, joka on lähellä pienen pojan äidin sydäntä. Se, että Diacorin tuotoilla tehdään hyvää ja autetaan kaikkein vähäosaisimpia, on hänelle tärkeää.

Leikkaus pelotti

Eniten laserleikkauksessa Merjaa jännitti; mitä jos näkö vain heikkeneekin entisestään? Toisena huolenaiheena oli mahdollinen kipu. Hän katsoi vielä leikkausaamuna pikkupoikaansa oikein tarkasti, jotta varmasti muistaisi, miltä hän näyttää. Nyt Merjaa jo naurattaa kaikki tuo turha jännittäminen. Kipua en tuntenut ollenkaan. Jännittämiseeni suhtauduttiin asiallisesti ja minusta pidettiin erinomaista huolta. Hoitaja oli aivan ihana ja palvelu oli todella yksilöllistä. Leikannut lääkäri Tapio Ihanamäki muisti jopa edellisen viikon lomamatkani, Merja kiittelee.

Diacorissa potilasta hoitaa sama lääkäri aina esitutkimuksesta jälkitarkastukseen saakka, tämä takaa yksilöllisen palvelun jokaiselle potilaalle.

Helppoa ja yksinkertaista

Toimenpiteen helppous ja nopeus yllättää monet. Mikäli potilas saapuu leikkaukseen aamusta, hän on jo puolilta päivin takaisin kotona. Merjan leikkauspäiväksi osui perjantai, joten hän oli takaisin työn touhussa jälleen maanantaina, ilman silmälaseja!

Merjalla oli ajatus, että toipuminen kestäisi paljon kauemmin. Leikkaus aikataulutettiin siten, että se hankaloittaisi mahdollisimman vähän arjen askareita ja töihin pääsisi takaisin pikaisesti.  Yllätyksekseen Merja huomasi eron näössään saman tien leikkauksen jälkeen.

Leikkaus ei satu yhtään, se on nopeasti ohi, ja se on helppoa.

- Ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen olivat yhtä juhlaa, kun koko ajan tuli eteen asioita, joita ei ollut aiemmin nähnyt. Normaali elämä helpottui valtavasti. Aamut ovat nyt aiempaa helpompia ja kiireettömämpiä, kun piilolasien kanssa ei kulu turhaa aikaa, rahasta puhumattakaan. Merja kokee laserleikkauksen myös säästönä, sillä eiväthän piilolasitkaan ilmaisia olleet. Paras sijoitus ikinä, hän huudahtaa!

Kun Merjalta kysyy, mitä hän sanoisi leikkausta pohtivalle ystävälleen, hän nostaa esille kolme asiaa. Ensinnäkään se ei satu yhtään, toiseksi se on nopeasti ohi ja kolmanneksi se on niin helppoa. - Itse toimenpide ja koko elämä sen jälkeen.

Susan Patronen

Mikäli kiinnostuit laserleikkauksesta varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon.

  • Soita Diacor Silmäyksikön ajanvaraukseen 09 7750 8111 tai 09 7750 8160 klo 8-19 välisenä aikana
  • Lähetä tiedustelu sähköpostilla osoitteeseen silmayksikko@diacor.fi