Menu

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiassa hoidetaan sekä miesten että naisten erilaisia lantionpohjan toimintahäiriöistä johtuvia oireita ja vaivoja, jotka voivat olla päivittäisen elämän kannalta hyvinkin kiusallisia, kuten virtsankarkailu tai yhdyntäkivut.

Tyypillisimpiä lantionpohjan toimintahäiriöitä ovat virtsankarkailu eli inkontinessi, lantionpohjan laskeuma, erilaiset lantionpohjan kiputilat ja krampit, emättimen tunto-ongelmat sekä suolentoimintahäiriöt.  Lantionpohjan fysioterapiaa käytetään myös ennen ja jälkeen erilaisten gynekologisten (TOT/TVT, laskeumaleikkaus) ja urologisten leikkausten (eturauhasen höyläys, radikaaliprostatektomia) sekä raskauden aikana ja synnytysten jälkeen.

Lantionpohjan fysioterapiassa kuntoutetaan alueen lihaksia. Harjoittelun tukena ja lihasten mittaamisessa käytetään emg-biopalautetta. Lantionpohjan lihasten tunnistamisen ja voiman ollessa heikko hyödynnetään lisäksi sähköstimulaatiohoitoa. Myös yliaktiiviseen rakon tai suolen hoitoon sekä kivun hoitoon käytetään sähköstimulaatiota. Fysioterapiassa kiinnitetään huomiota myös muiden keskivartalon lihasten toimintaan vahvistamalla syviä vatsa- ja selkälihaksia. Kipupotilailla keskitytään myös kipupistekäsittelyyn sekä venytyshoitoihin.

Fysioterapian tavoitteena on, että lantionpohjan tunnistaminen sekä lihasvoima lisääntyisivät ja näiden myötä oireet helpottuisivat. Lisäksi fysioterapia tarjoaa asiakkaille selviytymiskeinoja mahdollisesti jopa toimintakykyä ja sosiaalista elämää rajoittavaan vaivaan ja tätä kautta parantaa asiakkaan elämänlaatua. Saat ohjausta ja neuvontaa liittyen esimerkiksi ruokavalioon, painonhallintaan, mahdollisiin seksuaalisiin ongelmiin sekä sopivaan liikuntaan.


Ohjeet

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä.

1.

Varaa puhelimitse numerosta 09 7750 800. Voit varata ajan myös verkossa tai minkä tahansa Diacorin lääkäriaseman vastaanotosta.

  • Mainitse, että haluat varata ajan lantionpohjan toimintahäiriöihin erikoistuneelle fysioterapeutille. 
  • On hyvä varata vähintään kolme vastaanottoaikaa esimerkiksi viikon välein, jotta varmistat riittävän jatkohoitojen saannin. Fysioterapeutin arvion mukaan tarpeettomat ajat voi perua ja aikoja voi muuttaa ensimmäisen käynnin jälkeen. 
2.

Saavu vastaanotolle ajoissa, jotta ehdit suoriutua ilmoittautumisesta.  Varaa mukaasi mahdolliset hoitoosi vaikuttavat aikaisemmat muualla tehdyt tutkimustulokset ja hoitokertomukset

3.

Maksa käyntisi vastaanotossa käynnin jälkeen.

Kustannukset

Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapian hinta määräytyy aikaperusteisesti ja 60 min hoitoajan veloitus on 82€, josta saa lääkärin määräämällä fysioterapialähetteellä pienen kela korvauksen. Lisäksi fysioterapiahoitosarjaa kohden peritään yksi toimistomaksu 17 €. 

Toimipisteet

Herttoniemi

Suunnittelijankatu 2, (Silkkikutomon talo)
00880 Helsinki

Maanantai - perjantai 7.30-17
6.12.   Suljettu 
24.-26.12. Suljettu
27.12-5.1.17 7.30-16
6.1.17 Suljettu

Ruoholahden fysioterapiayksikkö

Tallberginkatu 2
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-16
5.12. 7.30-16
6.12. Suljettu
24.-26.12. Suljettu
27.-29.12. 7.30-18
5.1.17 7.30-16
6.1. Suljettu

Asiantuntijat

Tolvila Laura

Fysioterapeutti

TtK, fysioterapeutti. Lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia: virtsankarkailu, tihentynyt virtsaamistarve, laskeumat, kipu, raskauden aikainen ja synnytyksen jälkeinen fysioterapia, vatsalihasten erkauma, ulosteenpidätyskyvyn ongelmat, miesten lantionpohjan toimintahäiriöt. McKenzie-menetelmän (MDT) opintoja (selkä ja niska)