Menu

Kuulontutkijan vastaanotto

Kuulontutkija eli audionomi on kuulontutkimukseen ja -kuntoutukseen erikoistunut sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja. Vastaanotolla annetaan kuuloneuvontaa, tutkitaan kuuloa monipuolisesti, arvioidaan kuulonkuntoutustarpeita ja sovitetaan kuulokojeita eri valmistajilta. Lähtökohtana on aina asiakkaan kuulonalenema ja yksilölliset tarpeet.

Kuuloneuvonnassa käynti on hyvä tapa saada tietoa kuulosta ja sen merkityksestä kommunikaatiolle, muistille, terveydelle ja toimintakyvylle – myös meluhaitoista ja melulta suojautumisesta voidaan keskustella. Vastaanotolla kerrotaan lisäksi eri tavoista kuntouttaa kuuloa sekä erilaisista kuulokojeista ja apuvälineistä, minkä jälkeen on helpompi hahmottaa omaa tilannetta.

Ensikojeen sovituksen yhteydessä on syytä käydä korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin vastaanotolla, jotta mahdolliset korviin ja kuulemiseen liittyvät fyysiset ongelmat voidaan kartoittaa.


Ohjeet

1.

Varaa aika puhelimitse numerosta (09) 7750 800. Voit varata ajan myös minkä tahansa lääkäriaseman vastaanotosta tai nettisivuiltamme.

2.

Ennen kuulontutkimusta on hyvä varmistaa, että korvissa ei ole tutkimuksia haittaavaa vahaa. Kuulontutkimus voidaan suorittaa vain, jos korvakäytävä on auki tärykalvolle asti. Korvien vahanpoistoon voi varata ajan sairaanhoitajalle verkosta tai puhelimitse numerosta (09) 7750 800.

3.

Ota vastaanotolle mukaan mahdolliset käytössä olleet kuulokojeet sekä vakuutustiedot (yhtiö, vakuutusnumero, maksusitoumus).

Kustannukset

Kuuloneuvonta (30 / 60 min) 40 / 77 €. Vastaanotolle voi tulla kaikissa kuuloon liittyvissä kysymyksissä.
Kuulonseulontatutkimus 77 €
Laaja kuulotutkimus 200 €

Toimipisteet

Keskusta

Keskuskatu 7
00100 Helsinki

Maanantai - torstai 7-20
Perjantai 7-19
Lauantai 9-18
Sunnuntai 12-18
25.5. 12-18

Ruoholahti

Porkkalankatu 22 A
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
24.5. 7.30-18
25.5. Suljettu

Asiantuntijat

Matti Maisa

Kuulontutkija

Audionomi. Kuulontutkimukset, tinnitusmittaukset, meluvammatutkimukset, lasten kuulontutkimukset (yli 4-vuotiaille)

Matti Päivi

Kuulontutkija

Audionomi. Kuulo-ongelmat

Miettinen Maija

Kuulontutkija

Kuulontutkimukset

Valjakka Anita

Kuulontutkija

Audionomi, geronomi (AMK), sairaanhoitaja; Satakuulo. Kuuloneuvonta, kuulontutkimukset, kuulokojeiden sovitukset