Menu

Keuhkolääkärin vastaanotto

Keuhkosairauksien erikoislääkäri hoitaa keuhkosairauksia, joista yleisimpiä ovat astma ja keuhkoahtaumatauti sekä uniapnea. Alkavan astman oireita ovat toistuvat pitkittyvät flunssat, pitkällinen yskä ja vähitellen vaikeutuva hengen loppuminen rasituksessa. Puolet aikuisiässä alkavasta astmasta on ei-allergista astmaa. Kaikille astmapotilaille on tyypillistä keuhkoputkien herkkyys erilaisille hengitysilman epäpuhtauksille. 

Keuhkoahtaumatauti on ns. "tupakkatauti" ja johtuu yleensä pitkällisestä tupakoinnista. Sen tyypilliset oireet ovat yskä, limannousu ja rasitushengenahdistus. Näiden sairauksien suhteen keuhkolääkärin määräämät tavalliset tutkimukset ovat spirometria (puhalluskoe), kotona suoritettava uloshengityksen huippuvirtausarvon (PEF) seuranta ja keuhkoröntgenkuva.

Uniapnean oireena on päiväväsymys, muistin ja keskittymiskyvyn heikkeneminen, yöhikoilu ja aamupäänsäryt. Uniapneaepäilyn takia voidaan tehdä kotona suppea yöpolygrafia (unitutkimus) ja tarvittaessa muitakin tutkimuksia.


Ohjeet

1.

Varaa aika joko verkosta tai puhelimitse numerosta 09 7750 800. Voit varata ajan myös minkä tahansa Diacorin lääkäriaseman vastaanotosta. 

2.

Varsinkin ensimmäisellä kerralla on hyvä ottaa mukaan lista käytössä olevista lääkkeistä vahvuuksineen ja annostuksineen. Myös muualla tehdyt asiaan liittyvät tutkimustulokset sekä sairauskertomukset on hyvä ottaa mukaan.

 

3.

Sovi vastaanottokäynnin jälkeen maksun yhteydessä mahdollisista lääkärin määräämistä tutkimuksista.

Kustannukset

Yksityislääkäri määrittelee itse käyntinsä maksavien käyntipalkkionsa, joten niissä on vaihteluväliä esimerkiksi vastaanottoon käytetyn ajan mukaan. Tiedon kunkin lääkärin vastaanottohinnasta saa jo verkosta tai ajanvarauksen yhteydessä.
Yleinen hinta keuhkolääkärin alle 30 minuutin käynnille on noin 105 euroa, josta sairausvakuutuskorvaus (”sv-korvaus” tai ”Kela-korvaus”) on 16,50 euroa, mikä vähennetään palkkiosta suoraan maksutapahtuman yhteydessä. Tällöin asiakkaan maksettavaksi jää 88,50, euroa sekä toimistomaksu, joka Diacorissa on tällä hetkellä 16 euroa. Tällä esimerkkihinnalla käynnin kokonaishinta asiakkaalle on 105,50 euroa. Mahdolliset tutkimukset laskutetaan erikseen.

Toimipisteet

Itäkeskus

Tallinnanaukio 4 A
00930 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
Lauantai - sunnuntai 10-15

Keskusta

Keskuskatu 7
00100 Helsinki

Maanantai - torstai 7.00-20
Perjantai 7.00-19
Lauantai 9-18
Sunnuntai 12-18

Leppävaara

Kauppakeskus Sello, Ratsutori
Leppävaarankatu 7 A, 2. krs
02600 Espoo

 

Maanantai-torstai  7.30-20
Perjantai 7.30-18
Lauantai  9-16
   
   
   
   
   

Ruoholahti

Porkkalankatu 22 A
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
   
   

Tikkurila

Unikkotie 5 a A, 2. krs.
01300 Vantaa

 

Maanantai-torstai 7.30-19
Perjantai 7.30-18
Lauantai-sunnuntai 9-15

Asiantuntijat

Lemsalu Tiina

Keuhkolääkäri, Allergologi

Keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri, työterveyshuoltoon erikoistuva. Keuhkosairaudet

Maunumäki Anne

Keuhkolääkäri

Keuhkosairauksien erikoislääkäri

Nyberg Arvid

Keuhkolääkäri, Allergologi

LL, keuhkosairauksien, allergologian ja sisätautien erikoislääkäri. Allergiset sairaudet

Pastinen Eija

Työterveyslääkäri, Keuhkolääkäri

Keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri

Seppälä Olli-Pekka

Keuhkolääkäri, Allergologi

LT, keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri

Stark Harri

Keuhkolääkäri, Allergologi

LT, keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri. Astma, keuhkoahtaumatauti, uniapnea, keuhkosairaudet, hengitystiesairauksiin liittyvät allergiat, siedätyshoidot, yskän, hengen ahdistuksen ja muiden hengitystieoireiden syiden selvittely, tupakasta vieroitus