Menu

Keuhkokuumerokotus

Pneumokokkien aiheuttamaa keuhkokuumetta ja siihen liittyviä komplikaatioita voidaan ehkäistä rokotteella.

Pneumokokki on merkittävä taudinaiheuttaja erityisesti lapsilla ja yli 50-vuotiailla, etenkin influenssakaudella. Pneumokokki saattaa tuoda vieraaksemme sairauksia, joiden kanssa ei ole leikkimistä, kuten keuhkokuumeen tai aivokalvotulehduksen. Yksi tapa suojautua pneumokokkitaudeilta on rokottautuminen.

Lapsilla pneumokokkirokote kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan ja se annetaan neuvolassa. Aikuisille puolestaan riittää yksi rokotuskerta. Sairaanhoitajamme auttavat sinua kaikissa rokotukseen liittyvissä kysymyksissä.

Et tarvitse edes reseptiä rokotteeseen – pelkkä ajanvaraus sairaanhoitajalle riittää.


Ohjeet

1.

Varaa aika sairaanhoitajalle verkosta (Valitse palvelu: Sairaanhoitaja) tai puhelimitse numerosta (09) 7750 800. Sairaanhoitajat ottavat vastaan kaikilla lääkäriasemillamme. Voit myös tulla asemalle ilman ajanvarausta. Tullessasi ilman ajanvarausta varaudu odottamaan.

2.

Ota käynnille mukaan viimeisimmät rokotustiedot, rokotuskortti ja lapsilta neuvolakortti tai terveyskortti.

  • Rokotteet saa suoraan sairaanhoitajalta ilman reseptiä.

Kustannukset

Keuhkokuumerokotuksen hinta on 106,41 €. Hinta koostuu sairaanhoitajan rokotuspalkkiosta (20 €) ja Prevenar 13 -rokoteaineen hinnasta (86,41 €).

 

S-etukorttilaisena saat ajanjaksolla 1.12.2016–28.2.2017 yhden keuhkokuumerokotuskerran (sis. Prevenar 13 -rokoteaine ja rokotuspalkkio) hintaan 99 € (norm. 111,01 €).