Menu

Käsileikkaukset

Teemme yksityisessä sairaalassamme käsien vaivoja hoitavia leikkauksia. Leikkaushoidon tarve ja aiheellisuus arvioidaan aina potilaskohtaisesti. Leikkauspäätökseen vaikuttavat muun muassa potilaan ikä, ammatin fyysinen rasittavuus, harrastukset sekä tutkimuslöydökset. 

Käsikirurgisilla toimenpiteillä hoidetaan kyynärvarren, ranteen, käden ja sormien sairauksia ja vammoja. Myös joihinkin haavoihin saattaa liittyä erilaisia jänne-, hermo- ja verisuonivammoja, joissa tarvitaan käsikirurgista erityisosaamista.

Yleisimpiä leikkaushoitoa vaativia käsivammoja ovat:

Leikkauksen valmistelussa on kirurgin lisäksi mukana nukutukseen ja kivunhoitoon erikoistunut lääkäri (anestesiologi) sekä sairaalan sairaanhoitajat.  Arvioimme huolellisesti fyysisen tilasi, yleiskunnon ja mahdolliset yksilölliset riskitekijät. Voit lukea lisää leikkaukseen valmistautumisesta täällä.

Käytämme nykyaikaisia tähystys-, leikkaus- ja anestesiatekniikoita, joiden ansiosta pääset kotiin jo samana päivänä. Tapaat ennen leikkausta anestesialääkärimme, jonka kanssa voitte sopia sinulle sopivasta kivunlievitysmenetelmästä. Pienelle alueelle kohdistuviin toimenpiteisiin riittää usein paikallispuudutus ja laskimoon annettavat rauhoittavat kipulääkkeet.

Diacorin kokonaisvaltaisessa hoitopolussa korostetaan leikkaavien kirurgien, työterveystiimin ja fysioterapeuttien tiivistä yhteistyötä. Hoitopolku tukee joustavaa ja oikea-aikaista työhön ja arkeen paluuta. Yhteispelin tuloksena arvioidaan tarve sairasloman pituudelle sekä sopivin hoito, kuntoutus ja mahdollinen työn mukauttaminen leikkauksen jälkeen.

Hoitopolkuumme kuuluu asiantunteva fysioterapia, jonka avulla kuntoutusprosessi helpottuu ja paluu normaaliin elämään nopeutuu. Varaamme leikkauskäyntisi yhteydessä myös tarvittavat jälkihoito- ja tarkastusajat.

Osassa käsivammoista käden toiminnan mahdollisimman täydellinen palauttaminen saattaa onnistua muilla hoitokeinoilla, kuten tukilastalla tai kuntoutuksella.


Ohjeet

1.

Varaa aika käsikirurgin vastaanotolle verkossa tai puhelimitse numerosta 09 775 0800.

2.

Ota mukaan vastaanotolle tiedot vakuutuksistasi ja mahdollisista muualla tehdyistä tutkimuksista.

3.

Mikäli leikkaushoitoon päädytään, voit saada ajan jo kirurgin vastaanotolla tai voit varata ajan toimenpiteeseen Sairaalasta puhelimitse numerosta 09 7750 8180. Varmista ennen leikkaukseen tuloa, että olet saanut vakuutusyhtiöstäsi hyväksytyn maksusitoumuksen. Leikkausajan voit varata, vaikkei sinulla vielä olisi maksusitoumusta.

4.

Tutustu sairaalan tulo-ohjeisiin ja täytä ennakkotiedot sähköiseen potilastietolomakkeeseen.

Kustannukset

Yleisimpien käsileikkausten hintoja: 
Keskihermon vapautus (Canalis carpi, karpaalitunnelin discisio nukutuksessa) alkaen 1960 €
Kyynärhermon vapautus alkaen 2465 €

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet. Kela-korvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi.

 

Olemme useiden vakuutusyhtiöiden pitkäaikainen yhteistyökumppani. Lue lisää vakuutussopimuksistamme.

 

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.

 

Arvoasiakkaana yövyt sairaalassa alennettuun hintaan 200 € / yö (norm. 412 € / yö).

Lisätietoja leikkauspalveluistamme ja ajanvarauksesta saat numerosta (09) 7750 8180.

Etu on voimassa 31.5.2017 asti.

Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

25.5.-26.5. Suljettu

Asiantuntijat

Göransson Harry

Käsikirurgi

Dosentti, käsikirurgian ja kirurgian erikoislääkäri

Nieminen Outi

Käsikirurgi

LL, kirurgian ja käsikirurgian erikoislääkäri, musiikkilääketieteen erityispätevyys, hallinnon pätevyys. Käden ja yläraajan sairaudet, vammat ja rasitusperäiset vaivat, urheiluvammat, muusikon yläraajaongelmat

Raudasoja Leena

Käsikirurgi

Käsikirurgian, kirurgian, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Käden ja ranteen ongelmat