Menu

Kartiokeila­tietokone­tomografia

Kartiokeilatietokonetomografia on nykyaikainen menetelmä, jolla saadaan korkealaatuista leikekuvaa luisista rakenteista. Kuvauksen säderasitus on pieni, se vastaa noin viiden päivän taustasäteilyannosta. Laitteella voidaan kuvata:

  • nenän sivuonteloita ja kasvojen luita
  • ylä- ja alaraajojen ortopedisia vaivoja

Kartiokeilatietokonetomografialla saavutetaan tarkempi diagnostiikka kuin röntgenkuvauksella. Murtumien asentoa ja laajutta sekä paranemista voidaan analysoida erittäin tarkasti, myös kipsiä poistamatta. Alaraajoja voidaan kuvata myös kuormituksessa. Nivelsairauksien diagnostiikkaa parannetaan tarvittaessa niveleen ruiskutettavalla varjoaineella.

Kartiokeilatutkimus antaa luotettavaa tietoa nenän sivuonteloiden anatomiasta ja limakalvomuutoksista. Tutkimuksissa kuvantuvat mahdollista leikkausta vaativat kasvaimet, fistelit ja polyypit, samalla voidaan selvittää ovatko pitkittyneet tulehdukset poskiontelo- vai hammasperäisiä.

Kuvaus toteutetaan joko istuen tai seisten, riippuen kuvauskohteesta, lähetteestä ja asiakkaan vaivan laadusta. Kartiokeilakuvaus on mahdollista toteuttaa painovarauksen kanssa, jolloin jalan sekä nivelten anatomia ja poikkeavuudet nähdään luonnollisissa asennoissa. Kuvauksen kesto on noin 5-10 minuuttia, joista itse kuvaus vie noin 20 sekuntia.


Ohjeet

1.

Kuvaukseen tarvitaan aina erikoislääkärin lähete.

2.

Kuvauksia tehdään Ruoholahden toimipisteessä ilman ajanvarausta. 

3.

Ota mukaan mahdolliset vanhat röntgenkuvat. Mukana tulee olla myös lääkärin allekirjoittama lähete (voi olla myös sähköinen) sekä voimassaoleva Kela-kortti.

4.

Kuvauksen jälkeen varaa soitto- tai vastaanottoaika lähetteen kirjoittaneelta lääkäriltä tutkimustulosten läpikäymistä varten.

Kustannukset

Perustutkimuksen hinta on 250 €. Kela korvaa useimmissa tapauksissa osan tutkimushinnasta, jolloin asiakkaan omavastuuhinnaksi jää 184 €.

Toimipisteet

Ruoholahti

Porkkalankatu 22 A
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
30.4.-1.5. Suljettu
6.5. 9-14
24.5. 7.30-18
25.5. Suljettu