Menu

Kaihileikkaus

Harmaakaihiin eli silmämykiön samentumiseen ei ole tepsivää lääkehoitoa. Näkökykyä voidaan kuitenkin korjata leikkaushoidolla. Kaihileikkaus on ollut jo pitkään yleisin kirurginen toimenpide Suomessa. Nykyaikaisilla leikkaustekniikoilla se hoituu turvallisesti ja kivuttomasti. Kaihin kypsyttämistä ei kannata odotella; silmä toipuu nopeammin, jos se leikataan ajoissa.

Kaihileikkausta kannattaa harkita siinä vaiheessa, kun kaihi oireilee. Näkemistä haittaavat oireet voivat haitata jokapäiväistä elämää, harrastuksia, vapaa-ajan viettoa ja yleistä toimintakykyä.

Kaihileikkaus on kivuton, päiväkirurginen toimenpide, jossa samentunut mykiö poistetaan silmästä hellävaraisesti ultraäänilaitteella ja tilalle asetetaan tekomykiö. Tekomykiöllä voidaan korjata kaihin lisäksi liki-, kauko- ja hajataitteisuutta. Moniteho-tekomykiöllä voidaan korjata myös lähinäköä. Sen ansiosta et välttämättä tarvitse enää lainkaan silmälaseja. Tekomykiö valitaan aina yksilöllisesti esitutkimuskäynnin yhteydessä toiveitasi kuunnellen.

Kaihileikkaus on nykytekniikalla suoritettuna turvallinen ja kustannustehokas toimenpide. Leikkaus suoritetaan tippapuudutuksessa ja se kestää noin 20 minuuttia. Käytössämme ovat kaikki modernissa kaihikirurgiassa tarvittavat tekniikat ja materiaalit. Voit lukea lisää kaihileikkauksen kulusta täältä.

Kaihileikkauksesta toipuminen on useimmiten nopeaa. Näkö paranee muutaman päivän kuluessa leikkauksesta. Noin kuukauden ajan leikkauksen jälkeen tulee käyttää jälkihoitotippoja. Kahden viikon ajan vältetään saunomista, uimista ja hikiliikuntaa. Uusien lasien tarve arvioidaan jälkitarkastuskäynnillä noin kuukauden kuluttua leikkauksesta.


Ohjeet

1.

Varaa esitutkimusaika silmälääkärille puhelimitse numerosta 09 7750 8160.

2.

Vastaanottokäynnillä suunnitellaan tuleva leikkaus ja sovitaan leikkausajankohta. Esitutkimuksessa tapaat myös leikkaavan silmälääkärin ja sairaanhoitajan.  

3.

Leikkauskäyntiä varten kannattaa varata noin kolme tuntia. Kaihileikkaus on päiväkirurginen toimenpide. Tarvittaessa voit yöpyä sairaalassamme.

4.

Jälkitarkastus tehdään noin kuukauden kuluttua leikkauksesta joko leikanneen lääkärin tai lähettäneen silmälääkärin vastaanotolla.

Kustannukset

Kaihileikkauksen hinta määräytyy valitun tekomykiön mukaisesti. Kela-korvausta saa esitutkimuksesta, leikkauksesta ja jälkitarkastuksesta.
Kaihileikkauksen esitutkimus alkaen 127 € + poliklinikkamaksu 17,90 €
Yhden silmän kaihileikkaus alkaen 1 720 € + poliklinikkamaksu 17,90 €
Jälkitarkastukset lääkärin aikaveloituksen mukaisesti + poliklinikkamaksu 17,90 €
Arvoasiakkaana saat kaihileikkauksesta alennusta 200 € / silmä. Molempien silmien kaihileikkauksesta alennus on yhteensä 400 €. Etu on voimassa 31.5.2017 asti.

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa laskun osiin pidemmälle maksuajalle.

Arvoasiakkaana saat 200 €:n alennuksen yhden silmän kaihileikkauksesta. Molempien silmien kaihileikkauksesta alennus on yhteensä 400 €.

Etu on voimassa 31.5.2017 asti.

Lue lisää kaihileikkauksesta

Kokemuksia palvelusta

Espoolaisen Markus Salon, 40, mielenkiintoinen tarina alkoi lievästä päänsärystä iltaisin. Parissa viikossa särky paheni niin, että se alkoi olla häiritsevää. Silmissä ei kuitenkaan tuntunut olevan mitään vikaa.

Lue lisää

Toimipisteet

Ruoholahti

Porkkalankatu 22 A
00180 Helsinki

Maanantai - torstai 7.30-20
Perjantai 7.30-18
24.5. 7.30-18
25.5. Suljettu

Asiantuntijat

Hellstedt Timo

Silmälääkäri

LT, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgi. Kaihikirurgia ja jälkikaihen poisto, taittovirhekirurgia (femtolaser), silmän etuosakirurgia, sarveiskalvon siirrot, Intacs-toimenpiteet, keratoconus-potilaiden hoito

Ihanamäki Tapio

Silmälääkäri

LT, silmätautien ja neuro-oftalmologian erikoislääkäri, silmäkirurgi. Harmaakaihikirurgia, jälkikaihin laserhoito (YAG), silmänpaineen laserhoito (selektiivinen lasertrabekuloplastia, SLT), taittovirheleikkaukset (LASIK, PRK), glaukooman laserhoito, neuro-oftalmologian diagnostiikka, silmäsairauksien diagnostiikka ja hoito

Immonen Ilkka

Silmälääkäri

Professori, silmätautien erikoislääkäri, silmäkirurgian erityispätevyys. Kaihileikkaukset, lasiais-verkkokalvoleikkaukset, verkkokalvon sairaudet

Qadri Fouad

Silmälääkäri

Silmätautien erikoislääkäri, kaihikirurgi