Menu

Ihokasvainkirurgia

Jo yli kolmannes uusista syöpätapauksista on ihon pahanlaatuisia kasvaimia eli ihosyöpiä ja niiden esiintyvyys on jatkuvasti lisääntynyt. Syiksi ihosyöpien kasvavalle määrälle on pidetty väestön lisääntynyttä altistusta auringon ultraviolettisäteilylle ja otsonikerroksen ohentumista. Ihosyöpiä on useita tyyppejä, joista tavallisimmat ovat: tyvisolusyöpä eli basaliooma, okasolusyöpä ja melanooma.

Miten ihosyöpä hoidetaan?

Ihosyöpiä hoidetaan lähes aina kirurgisesti. Alkuvaiheessa oleviin ihosyöpiin toimenpiteeksi riittää leikkaus, jossa syöpä poistetaan riittävällä terveen kudoksen reunuksella. Reunuksen leveys riippuu syöpätyypistä. Kasvojen alueella on erittäin tavallista, että poiston seurauksena syntyy ihopuutos, jota ei voida sulkea suoraan. Tuolloin tarvitaan joko ihonsiirto tai nk. plastiikkakirurginen kieleke. Kielekekorjaus tai ihonsiirto tehdään syövän poiston yhteydessä.

Ihonsiirrossa otetaan tervettä ihoa huomaamattomasta paikasta, esimerkiksi korvan takaa. Ottokohta suljetaan suoraan. Ihonsiirre ommellaan ihosyövän poistokohtaan. Kielekekorjauksessa käännetään ihoa alueelta, jossa sitä on, alueelle, jossa sitä tarvitaan. Arvet pyritään aina sijoittamaan niin, että ne ovat huomaamattomissa esim. kasvojen luonnollisissa poimuissa.

Syvissä melanoomissa ja okasolusyövissä tehdään aina nk. vartijasolmuketutkimus. Vartijasolmuketutkimukset ja imusolmukealueiden tyhjennykset tehdään nukutuksessa.

Muut ihosyöpäleikkaukset tehdään lähes aina paikallispuudutuksessa. Leikkauksen kesto on 30–90 minuuttia.

Millainen on ihosyövän ennuste?

Yleisesti voidaan sanoa, että alkuvaiheessa todetut ihosyövät ovat ennusteeltaan hyviä ja hoito parantavaa.

Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää, että uuden tai epäilyttävän ihomuutoksen ilmaantuessa potilas hakeutuu näyttämään sitä ihokasvaimiin perehtyneelle asiantuntijalle.

Keskustan Diacorissa hoidetaan laaja-alaisesti sekä hyvän- että pahanlaatuisia ihon kasvaimia. Diacor Keskustassa työskentelee plastiikkakirurgi, ihotautilääkärit, ihokasvaimiin erikoistunut patologi sekä ihon kasvaimiin perehtynyt sairaanhoitaja. Hoidamme ja seuraamme tuhansia ihokasvaimia vuosittain.


Ohjeet

1.

Varaa aika puhelimitse Diacor Keskustan vastaanotosta 09 7750 8444.

Toimipisteet

Keskusta

Keskuskatu 7
00100 Helsinki

Maanantai - torstai 7-20
Perjantai 7-19
Lauantai 9-18
Sunnuntai 12-18
30.4.-1.5. 12-18
25.5. 12-18

Asiantuntijat

Popov Pentscho

Plastiikkakirurgi

LT, plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri. Esteettisen plastiikkakirurgian toimenpiteet, yläluomileikkaukset, ihokasvainten poistot, luomen poistot, ihokasvainkirurgia