Menu

Gynekologiset leikkaukset

Gynekologiset leikkaukset hoituvat Diacorissa nopeasti ja kivuttomasti. Toipumisaika on lyhyt eikä useimmista toimenpiteistä jää lainkaan pysyviä arpia.

Alavatsakivut,epäsäännölliset tai erittäin runsaat kuukautiset, virtsanpidätysongelmat ja yhdyntävaikeudet kannattaa tutkituttaa gynekologin vastaanotolla. Ne voidaan usein hoitaa pienellä ja helpolla leikkauksella, jonka ansiosta elämänlaatusi paranee.

Hoidamme tarvittaessa leikkauksella seuraavia vaivoja:

​Teemme myös kohdun poistoja ja kohtuontelon tähystyksiä (hysteroskopia).

Leikkauksen valmistelussa on kirurgin lisäksi mukana nukutukseen ja kivunhoitoon erikoistunut lääkäri (anestesiologi) sekä sairaalan sairaanhoitajat. Voit lukea lisää leikkaukseen valmistautumisesta täällä.

Gynekologisiin leikkauksiin on erilaisia puudutus- ja nukutusvaihtoehtoja. Tapaat ennen leikkausta anestesialääkärimme, jonka kanssa voitte sopia sinulle sopivasta kivunlievitysmenetelmästä. Aina erillistä kivunlievitystä ei edes tarvita.

Useimmat gynekologiset leikkaukset hoituvat alakautta tehtävillä toimenpiteillä, jolloin vatsanpeitteitä ei tarvitse avata. Silloin toipuminen on kivutonta ja paluu työelämään ja harrastuksiin sujuu nopeasti. Kotiin pääsee usein jo samana päivänä.

Varaamme leikkauskäyntisi yhteydessä myös tarvittavat jälkihoito- ja tarkastusajat.

 

Ohjeet

1.

Varaa aika gynekologille verkossa tai puhelimitse numerosta 09 7750 800.

2.

Ota mukaan vastaanotolle tiedot vakuutuksistasi ja mahdollisista muualla tehdyistä tutkimuksista.

3.

Mikäli leikkaushoitoon päädytään, voit saada ajan jo kirurgin vastaanotolla tai voit varata ajan toimenpiteeseen Sairaalasta puhelimitse numerosta 09 7750 8180. Varmista ennen sairaalaan tuloa, että olet saanut vakuutusyhtiöstäsi hyväksytyn maksusitoumuksen. Leikkausajan voit varata, vaikkei sinulla vielä olisi maksusitoumusta.

4.

Tutustu sairaalan tulo-ohjeisiin ja täytä ennakkotiedot sähköiseen potilastietolomakkeeseen.

Kustannukset

Yeisimpien gynekologisten leikkausten hintoja:
Kohdunpoisto tähystyksessä alkaen 5605 €
Emättimen taka- tai etuseinän muovaus, kiristys alkaen 3175 €
Kohdun muutoksen poisto alkaen 2045 €
Kohdun lihaskyhmyn, myooman poisto emättimen kautta alkaen 2045 € 
Munasarjamuutosten poisto vatsaontelon tähystyksessä alkaen 3290 € 
Nauhaleikkaus, TVT- tai TVT-O alkaen 2435 € 

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet.

 

Kelakorvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi.

 

Olemme useiden vakuutusyhtiöiden pitkäaikainen yhteistyökumppani. Lue lisää vakuutussopimuksistamme

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.
 

Arvoasiakkaana yövyt sairaalassa alennettuun hintaan 200 € / yö (norm. 412 € / yö).

Lisätietoja leikkauspalveluistamme ja ajanvarauksesta saat numerosta (09) 7750 8180.

Etu on voimassa 31.5.2017 asti.

Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

25.5.-26.5. Suljettu

Asiantuntijat

Aho Markku

Gynekologi

LL, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Gynekologinen kirurgia, tähystysleikkaukset, kohdun poistot, laskeumaleikkaukset, myoomat, polyypit, endometrioosi, rectocele, PAPA-muutosten hoidot, kolposkopiat, loop-hoidot

Korhonen Juha

Gynekologi

LT, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Yleisgynekologia, gynekologiset leikkaukset ja toimenpiteet, naisten virtsanpidätysongelmien ja laskeumien hoito, gynekologiset ultraäänitutkimukset, raskausajan ultraäänitutkimukset, lapsettomuuden perusselvitykset, raskaudenkeskeytyslausunnot, ehkäisykapseleiden ja -kierukoiden laitto ja poisto