Menu

Esinahkavaivojen leikkaushoito

Pikkupojilla on hyvin usein ahdas esinahka (fimoosi), joka saattaa pullistella virtsatessa. Tämä ei vaadi leikkaushoitoa. Lisäksi tavalliset esinahan tulehdukset rauhoittuvat usein iän myötä.

Sen sijaan ns. umpeuttava terskatulehdus, joka kuroo aiemmin väljää esinahkaa umpeen, tulee hoitaa ympärileikkauksella. Myös murrosikäisen pojan ahdas esinahka tulee korjata joko väljentävällä plastialla tai joissain tapauksissa ympärileikkauksella.


Kustannukset

Yleisimpien lasten yleiskirurgisten leikkausten hintoja:
Esinahan ahtauden korjausleikkaus alkaen 1491 €

Leikkauksen kokonaishinta-arvio määritellään kyseisen toimenpiteen tekevän erikoislääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Lopulliseen hintaan vaikuttavat käytettävät tarvikkeet ja implantit, leikkauksen vaativuus ja kesto, mahdolliset lisätutkimukset ja osastovuorokaudet. 

Kela-korvauksen saa leikkaavan lääkärin ja nukutuslääkärin palkkiosta. Korvaus määräytyy Kelan toimenpidekoodiin perustuvan taksan perusteella. Käytännössä Kelan korvaukset jäävät sairaalan toimenpiteissä vähäisiksi. 

Diacor Hoitotili tarjoaa mahdollisuuden joustavaan maksutapaan. Voit halutessasi jakaa summan osiin pidemmälle maksuajalle.