Menu

Allergiatutkimukset

Allergiatutkimusten avulla selvitetään, mille aineille henkilö on yliherkkä. Allergiatutkimuksia on kahdenlaisia: verikokeita ja ihopistokokeita. Teemme Diacorissa molempia. Niiden avulla testataan esimerkiksi kissa-allergiaa, koira-allergiaa, siitepölyallergiaa sekä ruoka-aineallergioita.

Verikokeella tutkitaan löytyykö verestä allergeenien eli allergiaa aiheuttavien aineiden vasta-aineita. Ihopisto- eli prick-testillä (KL XQ 800) taasen tutkitaan aiheuttaako jokin allergeeni iho-oireita. Sitä käytetään välittömän reaktion allergioiden testaamiseen, kuten siitepöly-, ruoka-aine- ja eläinallergioiden. Välittömät allergiat voivat ilmetä yliherkkyytenä, kuten ihottumana, nenä- ja silmäoireina ja hengitysvaikeuksina.

Prick-testissä puhtaalle kuivalle iholle tiputetaan allergeeniliuosta. Sen läpi pistetään pienellä terällä. Allergiassa punoittavan alueen keskelle syntyy paukama. Paukaman läpimitan suuruus kertoo mahdollisesta allergiasta.

Tutkimustulokset saat tutkimuksen määränneeltä lääkäriltä. 


Ohjeet

1.

Allergiatutkimuksiin tarvitaan lääkärin lähete. 

2.

Verikokeeseen voi tulla ilman ajanvarausta. Voit tulla mihin tahansa Diacorin lääkäriaseman laboratorioon ja jonottaa vuoroasi vuoronumerolla.

Prick-testiin varataan aika tutkimuksen tekevästä laboratoriosta. Prick-testejä tehdään Diacor Tapiolassa ja lapsille Isossa Omenassa. Tutustu valmistautumisohjeeseen hyvissä ajoin.

3.

Varaa soitto- tai vastaanottoaika lähetteen kirjoittaneelta lääkäriltä tutkimustulosta varten. 

Toimipisteet

Tapiola

Kauppakeskus AINOA
Länsituuli 7, 3. krs
02100 Espoo

Maanantai - perjantai  7.30-21
Lauantai  9-18
Sunnuntai 12-18
25.5. 12-18

Iso Omena

Kauppakeskus Iso Omena
Piispansilta 9, 2. krs
02230 Espoo

Maanantai - perjantai 7.30-20
Lauantai - sunnuntai 10-17
25.5. 10-17

Asiantuntijat

Ahokallio Arja

Ihotautilääkäri

LL, iho- ja sukupuolitautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri, vakuutuslääketieteen erityispätevyys. Ihotaudit ja allergiat

Virrankoski Terttu

Ihotautilääkäri

Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri. Ihotaudit, allergiset sairaudet, allergiatestit ja siedätyshoidot, pienet kirurgiset toimenpiteet, luomien dermoskopia, jäädytyshoidot, kainalon Botox-hoidot