Menu

Ahtaan olkapään leikkaushoito

Kiertäjäkalvosinoireet ovat yleisimpiä syitä hakea lääketieteellistä apua. Taustalla on tavallisesti jänteen ahtauma ja ahdas olkapää -oireet, joille on tyypillistä kohoasennoissa esiintyvät kivut ja yösärky. Olkanivelen kudokset, kiertäjäkalvosimen jänteet ja ympäröivä limapussi ärtyvät. Vähitellen kudokset tulehtuvat ja paksuuntuvat.

Ahtaan olkapään (Impingement M75.4) oireita voidaan alkuun hoitaa tavanomaisella eli konservatiivisella hoidolla (lepo, lääkitys, pistokset, fysioterapia, lihasharjoitukset). Työn keventäminen tilapäisesti tukee konservatiivista hoitoa. Hoitamattomana tämä vaiva johtaa vähitellen kiertäjäkalvosinjänteiden pettämiseen ja repeämään, joille edellä mainittujen oireiden lisäksi on tyypillistä olkanivelen voiman heikkeneminen.

Mikäli ahtaan olkapään oireet pahenevat ja hoito ei tuota toivottua tulosta, on harkittava tähystysleikkauksessa jänteen puhdistusoperaatiota. Samassa yhteydessä toteutetaan olkalisäkkeen avarrus eli akromionplastia. Päiväkirurgisessa tähystysleikkauksessa olkaniveleen tehdään lisää tilaa poistamalla luuta ja pehmytkudosta. 


Toimipisteet

Sairaala

Porkkalankatu 22 C 
00180 Helsinki

30.4.-1.5. Suljettu
25.5.-26.5. Suljettu