Menu

Silmien taittovirhe

Taittovirheet johtuvat siitä, että silmään kohdistuvien valonsäteiden polttopiste on väärässä kohtaa verkkokalvolla. Tämä haittaa näköä. Taittovirhe on kuitenkin helppo korjata laserleikkauksella. 

Taittovirheet jaetaan kolmeen eri pääluokkaan, jotka ovat likitaitteisuus, kaukotaitteisuus ja hajataitteisuus.

Likitaitteisuus eli myopia tarkoittaa sitä, että silmään tulevien valonsäteiden polttopiste on verkkokalvon edessä. Likitaitteinen silmä näkee hyvin lähelle, mutta näkö on epätarkka kauas katsottaessa. Laserleikkauksessa silmän sarveiskalvon muotoa muutetaan siten, että taittovirhe häviää.

Silmä kärsii kaukotaitteisuudesta eli hyperopiaasta, kun silmään osuvien valonsäteiden polttopiste on liian takana. Kaukotaitteisella silmällä näkee paremmin kauas kuin lähelle. Laserleikkauksessa sarveiskalvon muotoa jyrkennetään laserilla siten, että kaukotaitteisuus korjaantuu.

Hajataitteisuus eli astigmatismi johtuu siitä, että silmä taittaa valonsäteitä eri voimakkuudella eri suunnista. Hajataitteisessa silmässä on yleensä myös likitaittoa ja kaukonäköä. Se voidaan korjata sarveiskalvon muotoa muuttamalla.

Jos harkitset taittovirheen korjausta laserleikkauksella, suosittelemme, että varaat ajan maksuttomaan hoitoarvioomme. Hoitoarvio sisältää optometristimme tekemän haastattelun sekä silmätutkimuksen. Myös sarveiskalvon paksuus mitataan. Hoitoarvion teko kestää 15 - 20 minuuttia. Varaa aika hoitoarvioon soittamalla numeroon 09 7750 8111 tai täyttämällä yhteydenottolomake. 


Asiantuntijat

Ihanamäki Tapio

Silmälääkäri

LT, silmätautien ja neuro-oftalmologian erikoislääkäri, silmäkirurgi. Harmaakaihikirurgia, jälkikaihin laserhoito (YAG), silmänpaineen laserhoito (selektiivinen lasertrabekuloplastia, SLT), taittovirheleikkaukset (LASIK, PRK), glaukooman laserhoito, neuro-oftalmologian diagnostiikka, silmäsairauksien diagnostiikka ja hoito