Menu

Flunssa vai influenssa? 

Flunssa on tavallinen nuhakuume, jota esiintyy ympärivuotisesti, ja johon sairastuminen liittyy yleensä säätilojen vaihteluihin. Influenssa taas on "luulot pois ottava", A- tai B-influenssaviruksen aiheuttama hankala kuumetautiepidemia, jonka esiintyminen osuu tavallisesti joulu-maaliskuun väliselle ajanjaksolle.

Influenssan varalta voidaan ottaa rokotus, jonka antama suoja on jopa 80 prosenttia. Influenssarokote on turvallinen ja Diacorissa käytössä oleva Vaxigrip voidaan antaa yli 6 kk ikäisille. Rokotteen sisältämät viruskannat määritellään joka vuosi uudelleen, jotta rokote suojaisi mahdollisimman hyvin kyseisen kauden epidemialta. Lue lisää työterveyslääkäri Anne Lehtosen artikkelista.

Arvoasiakkaana saat influenssarokotuksen hintaan 26 € (norm. 31 €). Huomioithan, että tämän vuoden influenssarokote-erä on saatavilla 12.9.2016 lähtien lääkäriasemiltamme. Etu on voimassa 30.11.2016 asti kaikilla lääkäriasemillamme. Tarkista rokotteen saatavuus.

Monella asemallamme voit päästä rokotettavaksi ilman ajanvarausta, mutta varmin tapa on varata aika sairaanhoitajalle joko sähköisestä ajanvarauksestamme (valitse palvelu: Sairaanhoitaja) tai puhelimitse (09) 7750 800. Koko perheen (3–4 henkilöä) influenssarokotukset voidaan antaa yhdellä ajanvarauksella.