Menu

Yhteiskunnallisten yritysten tekemä hyvä työ esiin

Suomalaiset yhteiskunnalliset yritykset kampanjoivat toukokuussa nostaakseen esiin tekemäänsä hyvää työtä ja sen merkitystä. Yhteiskunnalliset yritykset käyttävät yli puolet tuloksestaan yhteiskunnallisen tehtävänsä mukaiseen kehittämiseen. Esimerkiksi Helsingin Diakonissalaitoksen omistama Terveyspalveluyritys Diacor palauttaa osinkonsa Diakonissalaitokselle tukea tarvitsevien auttamiseen.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset viestivät arvovalinnoistaan, yhteiskunnallisesta tehtävästään ja osoittavat käyttävänsä vähintään puolet voitostaan liikeideansa mukaisen yhteiskunnallisen tavoitteen edistämiseen. Vuodesta 2012 lähtien Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä käyttänyt Diacor on Helsingin Diakonissalaitoksen tekemän työn taloudellinen moottori. Diacorin maksamista osingoista valtaosa käytetään kaikkein hädänalaisimpien ihmisten auttamiseen suomalaisessa yhteiskunnassa.

 - Vastuullisuus, avoimuus ja läpinäkyvyys ovat merkittävä osa taloudellista vastuuta asiakkaitamme ja omistajiamme kohtaan. Hoitotyössä vastuullisuus on ammattitaitoa ja työtä asiakastyytyväisyyden pitämiseksi korkealla. Myös työntekijöidemme täytyy voida hyvin onnistuakseen työssään. Missiomme antaa monen diacorilaisen työlle vahvan merkityksen. Yhteiskuntavastuu näkyy kaikessa toiminnassamme, Diacorin toimitusjohtaja Laura Raitio kertoo.

Suomalaisen Työn Liitto nostaa toukokuun aikana esiin yhteiskunnallisia yrityksiä ja niiden tekemää vaikuttavaa työtä suomalaisen yhteiskunnan eteen. Suomessa vähemmän tunnettu yhteiskunnallisten yritysten joukko on kasvanut viime vuosina. Suomessa on tällä hetkellä yli 80 Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä käyttävää yritystä. 

-Haluamme nostaa esiin yhteiskunnallisia yrityksiä, jotka tekevät monesti näkymättömäksi jäävää hyvää työtä. Yhteiskunnalliselle yrittämiselle on nyt tilausta suomalaisessa yhteiskunnassa, toteaa Yhteiskunnallinen yritys -merkin Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Suomalaiset haluavat tietää yritysten tekemästä hyvästä ja vastuunkannosta

Suomalaisen Työn Liiton tutkimusten mukaan kuluttajat toivoisivat yrityksiltä niiden tekemän yhteiskunnallisen hyvän ja vastuullisen toiminnan esiintuomista entistä vahvemmin. Tuoreen tutkimuksen mukaan 88 prosenttia suomalaisista arvostaa yrityksiä, jotka tekevät liiketoimintansa kautta yhteiskunnallista hyvää. Suomalaisista yli 60 prosenttia kertoo pyrkivänsä eettisyyteen mahdollisimman usein tuote- ja palveluvalinnoissaan.

-Suomessa on jopa tuhansia yrityksiä, jotka ovat jo ottaneet liiketoimintansa lähtökohdaksi yhteiskunnallisten ongelmien ratkomisen ja ne suuntaavat tuloksestaan merkittävän osan vaikuttavuutensa kehittämiseen. Niistä suuri osa olisi oikeutettuja käyttämään Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä. Näillä yrityksillä on valtava potentiaali, kun ne onnistuvat nostamaan esiin niiden tekemän hyvän työn laajemmin, Ollikka toteaa.

Yhteiskunnalliset yritykset ovat esillä MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa Makuja & Elämää -osiossa koko viikon 9.5.–13.5.2016 noin klo 6:50 ja 8:50 sekä uusinnat samana päivänä noin klo 15–16 AVA-kanavalla. Yrityshaastattelut ovat katsottavissa lähetyksen lisäksi Katsomosta.

Lisätietoja:

Laura Raitio, toimitusjohtaja, Diacor terveyspalvelut Oy, p. 050 386 0004, laura.raitio@diacor.fi
Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka@avainlippu.fi

Lue lisää Yhteiskunnallinen yritys -merkistä: www.suomalainentyo.fi/yrityksille/yhteiskunnallinen-yritys

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2800 yritys- tai yhteisöjäsentä. Lue lisää www.suomalainentyo.fi

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Merkki on myönnetty yhteensä yli 80 yritykselle.