Menu

Työterveyspsykologien käyttö kasvaa

Työterveyspsykologia lienee tämän hetken nopeimmin kasvava työterveyden osa-alue. Työnantajat ovat kiinnostuneita tuottavuudesta ja henkilöstön kehittämisestä, joissa molemmissa työterveyspsykologien panos voi olla merkittävä.

Työterveyspsykologian käyttö kasvaa, sillä modernin työelämän haasteet ovat usein ennen muuta psyykkisiä ja sosiaalisia. Työssään kuormittuneet ihmiset kokevat voimaantuvansa työpsykologin vastaanotolla. Tavallisia kuormittumisen syitä ovat esimerkiksi alentunut työkyky, unettomuus, masennus ja stressi, selittää Diacorin johtava työterveyspsykologi Hanna Poskiparta.

Poskiparran mukaan perinteinen työterveyshuolto käyttää työterveyspsykologiaa edelleen turhan vaatimattomasti. Monissa paikoissa psykologien palvelut tunnetaan huonosti.

Perinteinen mielikuva ”masennuksen hoidosta lääkäriaseman takahuoneessa” hallitsee edelleen liikaa, sillä moderni työterveyspsykologia on paljon  muuta.

Nykyään monet työnantajat tunnistavat työpsykologian mahdollisuudet. Psykologeilla on paljon annettavaa esimiesten, johdon ja HR:n tueksi.  

Etenkin esimiestyössä vaatimukset ovat kovat ja usein esimiehet ovat  varsin yksin paineiden kanssa. Esimiehiltä myös edellytetään monia taitoja ja valmiuksia: hyvää itsetuntemusta, muutosketteryyttä, kykyä vaikuttaa muihin, taitoa tehdä vaikeita päätöksiä ja valmiutta luoda innostunut ja sitouttava työilmapiiri tiimiin.
Onneksi näitä taitoja voi oppia.

Hanna Poskiparta
johtava työterveyspsykologi
hanna.poskiparta@diacor.fi
puh. 0400 811 693


Lue lisää

Työterveyspsykologin vastaanotto