Menu

Työterveyshuollon uudet tuulet - Diacor osana luovaa työyhteisöä

 

Diacor tarjoaa täysin uudenlaisen työterveyden konseptin luovan alan ammattilaisille tänään avattavassa uudessa cowork -tila MOWssa Helsingin Pikku Roballa.  Uusi toimintamalli ilmentää myös työterveyspalveluiden ja terveydenhuollon ammattilaisten tarvetta muuttua ajassa.

Kyseessä on Spondan perustama Suomen ensimmäinen luovan alan ammattilaisille avattava työtila, jossa pienille yrityksille, freelancereille ja itsensä työllistäjille tarjotaan ison yrityksen palveluita. Tilojen ja it- palveluiden lisäksi MOWlaiset saavat käyttöönsä myös Diacorin tarjoamat työterveyspalvelut, jotka on suunniteltu erityisesti pienyritysten ja yrittäjien tarpeet huomioiden.

Asiakkaiden odotukset ovat muuttuneet viime vuosina. He haluavat olla itse entistä enemmän vaikuttamassa työterveyspalveluihin ja työterveydenhuollon ammattilaisilta odotetaan läheisempää ja valmentavampaa otetta.

Diacorin uusi toimintamalli onkin luotu tiiviissä yhteistyössä MOWn tulevien yritysten ja yrittäjien kanssa.

Työterveyspalvelut on perinteisesti mitoitettu suuryrityksille ja ne ovat keskittyneet pitkälti sairaudenhoitoon. Diacor haluaa uuden toimintamallin kautta palvella ketterästi ja keskittyä terveyden edistämiseen. Toimintamallissa yrittäjistä huolehtii Diacorin moniammatillinen tiimi, johon kuuluu työterveyslääkäri ja -hoitaja, työfysioterapeutti sekä työpsykologi. Näin yrittäjien tarpeista pystytään huolehtimaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Uusi jatkuvasti kehittyvä toimintamalli asettaa suuria haasteita myös työterveyshuollon ammattilaisten työhön. 

”Uskon, että tulevaisuudessa työssä tulee korostumaan aiempaa enemmän valmentava ote, yhdessä tekeminen ja asiakkaan rinnalla kulkeminen. MOWssa olen helposti lähestyttävissä osana yhteisöä.”, MOWssa toimiva Diacorin työterveyslääkäri Petra Vainio pohtii.

Yhteisö voimavarana on nykyisellään liian vähän käytetty mahdollisuus terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Erityisesti yksinyrittäjät ja pienyritykset jäävät usein yhteisön tuen ulkopuolelle. Diacorin tavoitteena on tukea jokaista ihmistä yksilönä ja auttaa samalla koko yhteisöä voimaan paremmin.  Yhteisöllisyyttä Diacor edistää MOWssa mm. järjestämällä valmennuksia ja erilaisia tempauksia, joista esimerkkinä henkisen kasvun lähteenä toimiva onnellisuuspaja ja perjantaisin järjestettävä henkinen tilinpäätös.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mikko Koivu puh. 0400 6061 02

Työterveyslääkäri Petra Vainion haastattelupyynnöt:
markkinointi- ja viestintäjohtaja Susan Patronen puh. 040 5522 092

 

Kotimainen Diacor on enemmän kuin lääkäriasema. Meillä on 13 täyden palvelun lääkäriasemaa pääkaupunkiseudulla, yksi Turussa ja Suomen pitkäaikaisin yksityinen sairaala Helsingin Ruoholahdessa Tarjoamme ajasta ja paikasta riippumattomia hyvinvointikohtaamisia, lähelläsi. Toimintaamme ohjaavat erinomainen asiakaspalvelu, uudistuminen ja esimerkillisyys. Omistajamme ovat Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sekä LähiTapiola.


Lue lisää

Työterveyslääkäri