Menu

Terve Avainhenkilö – Tehokas suoja kalliiseen riskiin

Jokaisella työntekijöitä työllistävällä yrityksellä tai yhteisöllä on yksi tai useampi avainhenkilö. Ellei näin ole, jotain on pahasti pielessä. Avainhenkilö on kriittinen resurssi, joka omaa sellaisia tietoja, taitoja ja kykyjä, että häntä on vaikea korvata. Korvaaminen on ehkä mahdollista, mutta keskimäärin se tulee hyvin kalliiksi.

Muistan muutama vuosi sitten törmänneeni Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston väittämään, että avainhenkilön vaihtuminen maksaa työnantajalle jopa neljä kertaa hänen vuosipalkan verran. Tuntuu suurelta summalta, mutta kun välittömiä ja välillisiä kuluja alkaa ynnäillä, niin hintalappu on kieltämättä järkyttävä.

Avainhenkilöt tuppaavat olemaan työyhteisöissä niitä ihmisiä, joille jakautuvat myös suurimmat vastuut ja kriittisimmät työtehtävät. Tämä on hyvin luonnollista.

Avainhenkilöihin kohdistetaan suuria odotuksia ja usein myös sitoutumisen aste on keskimääräistä suurempi.

Usein tämä tarkoittaa myös pidempiä työaikoja, poikkeuksellista venymistä ja suuria paineita. Vapaa-ajan ja työajan yhteensovittaminen voi olla haasteellista. Toisinaan esimerkiksi oma perhe ja terveelliset elämäntavat joutuvat sivurooliin. Usein unohdettu tosiseikka on se, että avainhenkilöt kuuluvat työn kuormittavuudella arvioituna kohonneeseen työkykyriskiryhmään.

Kolme väittämää:

  • Hyvinvoinnilla ja työn tuottavuudella on positiivinen korrelaatio.
  • Työn tuottavuudella ja liiketoiminnan menestyksellä on positiivinen korrelaatio.
  • Yrityksen avainhenkilöt ovat kriittisiä resursseja liiketoiminnan menestyksessä.

 

Varmasti monet voivat allekirjoittaa nämä väittämät. Silti riskit jätetään usein suojaamatta ja toivotaan sormet ristissä, ettei mitään tapahdu. Vakuutuksista on apua riskin suojaamisesta, mutta vakuutusten luonne on reaktiivinen – silloin kun vakuutusta tarvitaan jotain pahaa on jo sattunut.

Avainhenkilöiden ja kaikkien työntekijöiden hyvinvoinnissa tärkeintä on lopulta työnantajan tarjoamat puitteet työn tekemiseen. Työnantajan pitää pystyä tarjoamaan sellaista työtä, joka on mielekästä, sellainen työyhteisö, jossa ihmiset voivat hyvin sekä sellaista johtamista, joka on oikeudenmukaista. Nämä toimet sitouttavat niin avainhenkilöitä kuin muitakin työntekijöitä ja alentavat terveysriskejä. On kuitenkin suuri joukko sellaisia terveysriskejä, joiden hoitaminen on syytä toteuttaa lääketieteen ja työterveyden ammattilaisten toimesta.

Asiakastarpeista lähtien päätimme kehittää ainutlaatuisen Terve Avainhenkilö -ohjelman. Ennaltaehkäisevä ohjelma on suunniteltu kuormittavinta työtä tekeville avainhenkilöille. Se on suunniteltu helpoksi, aikaa säästäväksi, kattavaksi ja edulliseksi. Ohjelman tähtäin on keskeisimpien työkyvyttömyysriskien (tuki- ja liikuntaelinsairaudet, masennus ja mielenterveys, verenkiertoelimet) analysoimisessa ja niiden ennaltaehkäisyssä.

Ohjelman läpivienti vie aikaa vain 0,1 % henkilön työajasta.

Ohjelman aikana henkilöt tapaavat huippuasiantuntijoitamme niin työpsykologian, työfysioterapian kuin työlääketieteen aloilta. Kaikki ylimääräinen on karsittu pois ja se näkyy myös hinnoittelussamme.

Kysy lisää palvelusta yhteyshenkilöltäsi tai jätä yhteystietosi tästä niin otamme sinuun yhteyttä.

Olli Mäkinen, 
myyntijohtaja, yritysasiakasliiketoiminta

 


Lue lisää

Terve Yritys -ohjelma