Menu

Kartiokeila-TT tutkimukset ovat alkaneet Diacor Ruoholahdessa

Diacor on ottanut käyttöön Planmed Verity kartiokeilatietokonetomografia-laitteen Ruoholahden kuvantamisyksikössä. Kartiokeilakuvaus on nykyaikainen menetelmä, jolla saadaan korkealaatuista leikekuvaa luisista rakenteista. Kuvauksen säderasitus on pieni, se vastaa noin viiden päivän taustasäteilyannosta. Laitteella voidaan kuvata:

  • nenän sivuonteloita ja kasvojen luita
  • ylä- ja alaraajojen ortopedisia vaivoja

Tutkimuksen kesto on noin 5-10 minuuttia, josta itse kuvaus vie noin 20 sekuntia. Perustutkimuksen hinta on 250 €, josta asiakas saa kelakorvausta 66 €, omavastuu 184 €. Tutkimukseen tarvitaan erikoislääkärin lähete. Tutkimukseen ei tarvitse erikseen varata aikaa ja lausunto on käytettävissä saman päivän aikana.

Kartiokeilatietokonetomografialla saavutetaan tarkempi diagnostiikka kuin röntgenkuvauksella. Murtumien asentoa ja laajuutta sekä paranemista voidaan analysoida erittäin tarkasti, myös kipsiä poistamatta. Alaraajoja kuvataan myös seisten kuormituksessa. Kartiokeila soveltuu polven, säären, nilkan, jalkaterän, ranteen ja kyynärpään kuvaamiseen. Nivelsairauksien diagnostiikkaa parannetaan tarvittaessa niveleen ruiskutettavalla varjoaineella.

Kartiokeilatutkimus antaa luotettavaa tietoa nenän sivuonteloiden anatomiasta ja limakalvomuutoksista. Tutkimuksessa kuvantuvat mahdollista leikkausta vaativat kasvaimet, fistelit, polyypit ja anatomiset poikkeavuudet. Samalla voidaan myös selvittää ovatko pitkittyneet tulehdukset poskiontelo- vai hammasperäisiä.

Kuvaus toteutetaan joko istuen tai seisten, riippuen kuvaskohteesta, lähetteestä ja asiakkaan vaivan laadusta.  Kartiokeilakuvaus on mahdollista toteuttaa painovarauksen kanssa, jolloin jalan sekä nivelten anatomia ja poikkeavuudet nähdään luonnollisissa asennoissa.