Menu

Diacor laajentaa Elonin kautta toimintaansa Turkuun

Diacor terveyspalvelut Oy ja omistajapariskunta Minna ja Timo Talvio ovat sopineet Lääkäriasema Eloni Oy:n myymisestä Diacorille. Yrityskaupan myötä pääkaupunkiseudulla toimiva lääkäriasemaketju Diacor laajentaa toimintaansa nyt myös Turkuun.

Diacor on kokonaan kotimaisessa omistuksessa oleva terveyspalveluyritys ja myös osa Suomen suurinta yhteiskunnallista konsernia Helsingin Diakonissalaitosta. Valtaosa Diacorin maksamista osingoista käytetään pääomistajan hankkeisiin, joilla autetaan yhteiskunnan heikompiosaisia.

Turun Hansakorttelissa sijaitseva Eloni on vuonna 2013 perustettu yksityinen turkulainen lääkäriasema, jossa toimii yli 100 lääkäriä ja asiantuntijaa. Yrityskaupan myötä lääkäriaseman nimi muuttuu, Eloni tunnetaan jatkossa nimellä Diacor Turku. Lääkäriaseman toiminta jatkuu entisellään, eikä yrityskaupalla ole henkilöstövaikutuksia. 

”Terveystoimiala on voimakkaassa murroksessa sekä digitalisoitumisen että kuluttajakäyttäytymisen näkökulmasta. Diacorin tulo Elonin omistajaksi tuo voimaa vastata kiihtyvään kilpailuun ja hartioita palveluiden kehittämiseen”, kiteyttää Elonin toimitusjohtaja Timo Talvio. 

”Elonin omistajien tavoitteena on ollut kasvattaa liiketoimintaa ja kehittää yhtiötä. Kahdessa vuodessa olemme tuoneet työtä yli 150 henkilölle ja onnistuneet tekemään toiminnasta kannattavan erittäin haastavassa markkinatilanteessa”, Timo Talvio sanoo. 

Diacorilla on 13 lääkäriasemaa pääkaupunkiseudulla ja päiväkirurginen sairaala, joka sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa. Nyt toteutettava yrityskauppa on tärkeä askel Diacorin kasvustrategiassa. ”Diacor oli luonteva ostaja yhteisen arvopohjan ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen näkökulmasta, jotka ovat olleet Elonin perustamisesta lähtien meille tärkeitä asioita”, kertoo johtava lääkäri, omistaja Minna Talvio. 

Yrityskaupan myötä Turkuun tulee terveyspalvelualalle yhteiskunnallinen yritys Diacor. Omistajat jatkavat tehtävissään ja vahva paikallinen ote säilyy toiminnassa. 

”Diacor Turku on sekä lääkäreille että asiakkaille aidosti vaihtoehto tehdä hyvää”, sanoo Minna Talvio.  
”Elonin erinomaisen asiakaspalvelun ja vahvan ammattitaidon perustalle on hyvä rakentaa yhteinen tulevaisuus muiden muassa digitaalisten palveluiden avulla ja asiantuntijapalveluita kehittämällä”, kertoo Diacorin toimitusjohtaja Laura Raitio. 

Lisätietoja antavat: 
Diacor, toimitusjohtaja Laura Raitio, puh.  050 386 0004
Eloni, toimitusjohtaja Timo Talvio, puh.  040 572 8287
Eloni, johtava lääkäri Minna Talvio, puh.  040 727 1620

Diacor terveyspalvelut Oy on Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön ja LähiTapiolan omistama kotimainen yritys, joka edistää ihmisen terveyttä ja tuottaa sairaanhoidon palveluita. Diacorilla on pääkaupunkiseudulla 13 lääkäriasemaa, Kirkkonummella sijaitseva työterveysyksikkö sekä Helsingin Ruoholahdessa sijaitseva sairaala. Niissä tuotetaan palvelut yksityis- ja yritysasiakasliiketoiminnallemme. 

Lääkäriasema Eloni on vuonna 2013 perustettu turkulainen yritys, joka tarjoaa terveyspalveluita yksityis- ja yritysasiakkaille. Hansakorttelissa sijaitsevassa toimipisteessä työskentelee yli 100 lääkäriä ja asiantuntijaa sekä yli 50 henkilöä vakituisessa työsuhteessa. Yrityksen perustajat ovat Minna ja Timo Talvio.