Menu

Lapsi on lahjomaton potilas

Yleisimmät vaivat, joihin lapset tarvitsevat lääkärinhoitoa, ovat infektioita, allergioita sekä  toiminnallisia vatsa- ja muita vaivoja, kertoo Isossa Omenassa vastaanottoa pitävä  lastenlääkäri Hannu Jalanko.

Alkutalven vaivana lapsiperheissä on usein  hengitystieinfektiot  ja helmi-maaliskuussa alkaa perinteisesti vatsataudit kiertää kouluja ja päiväkoteja. Vatsataudit ovat virusten aiheuttamia ja niiden hoidossa nesteytys on ensisijaisen tärkeää, muistuttaa Jalanko.

Kevät tuo allergiaoireet, kun leppä ja koivu alkavat kukkia huhti-toukokuussa

Kevät tuo puolestaan mukanaan allergiaoireet, kun leppä ja koivu alkavat kukkia huhti-toukokuussa. Pienillä lapsilla voi olla allergiaa, vaikka selkeitä oireita, kuten nuhaa tai silmien kutinaa ei olisikaan. Yleisneuvona Jalanko mainitsee moneen vaivaan, että mikäli lapsi on ärtyisä, heräilee öisin ja on yleisesti tyytymätön, kannattaa selvittää lääkärin kanssa, mistä on kysymys. 

Työ lasten parissa palkitsee

Diacorin lääkäriasemista Iso Omena, Flamingo ja Kannelmäki ovat erityisesti lastentauteihin erikoistuneita lääkäriasemia. Nämä kauppakeskuksissa sijaitsevat lääkäriasemat ovat auki viikon jokaisena päivänä. 

- Diacorin lastenlääkärit muodostavat hyvän kokonaisuuden, kun hoidetaan perheen pienimpiä. Meiltä löytyy monenlaista erikoisosaamista, kuten lasten sydänvaivoihin erikoistunut kardiologi Talvikki Boldt ja lasten allergioihin perehtynyt Kirsti Vornanen, Jalanko toteaa. Monet Diacorin lääkäreistä tekevät päivätyönsä Lastenklinikalla ja ovat oman alansa osaajia.  

Hannu Jalanko kertoo ajatelleensa jo opiskeluaikoina, että haluaa nimenomaan lastenlääkäriksi.

- Lapset ovat lahjomattomia potilaita ja mutkattomamapia kuin aikuiset. Työ pikkupotilaiden kanssa on äärimmäisen palkitsevaa, summaa Hannu Jalanko. 

Susan Patronen