Menu

Diolaze - karvanpoisto laserilla on tehokkain hoito pysyvään tulokseen

Maailman yleisin esteettinen toimenpide on karvanpoisto laserilla. Laserhoitoja tarvitaan useita ja normaalina 6–8 hoitokerran sarjana se kestää kokonaisuudessaan 7–9 kuukautta. Jos haluat kesäksi sileämmän ihon, hoidot kannattaa aloittaa jo syksyllä!

Markkinoilla on kahdenlaisia hoitolaitteita: kosmetologeille tarkoitettuja IPL (Intensive Pulsed Light) laitteita sekä lääketieteellisiä lasereita. Lääkärikeskuksissa käytetään pääsääntöisesti lääketieteellisiä lasereita niiden paremman tehon, karvanpoistoon optimoidun valon aallonpituuden ja paremman pitkäaikaistuloksen vuoksi. IPL-laitteiden hintaluokka on 5 000–20 000 euroa ja lääketieteellisten lasereiden 50 000–100 000 euroa.

Lääketieteellisiä lasereita voi käyttää vain lääkäri tai sairaanhoitaja lääkärin valvonnassa. Käytetyimmät laserit ovat diodi (810 nm) ja aleksandriitti (755 nm). Molemmista on tehty paljon tutkimuksia ja keskimäärin ne ovat yhtä tehokkaita. Pitkäaikaisin seurantatutkimus on julkaistu Lasers in Surgery & Medicine -lehdessä tammikuussa 2014. Siinä vertailtiin kuuden hoitokerran jälkeistä tulosta kainaloissa näiden kahden laserin välillä 18 kuukautta viimeisen hoidon jälkeen. 6 ja 18 kuukauden kontrollien välillä ei ollut muutosta karvankasvussa. Molemmilla päästiin samaan tulokseen: keskiarvoina yli 70 prosentin karvojen väheneminen. Tämän lisäksi jäljellä olevat karvat olivat vaaleampia ja ohuempia.

Lisäksi on olemassa Nd:YAG -laser, joka on tarkoitettu hyvin tummille ihotyypeille (esim. Lähi-Itä, Intia ja Afrikka). 

Laserin vaikutus ihoon ja karvaan

Hoitolaitteiden laservalon aallonpituus on optimoitu siten, että se imeytyy parhaiten karvojen pigmenttiin eli melaniiniin. Hoidon aikana laservalo kulkee ihon lävitse kohti melaniinirikkaita karvatuppeja, jonka seurauksena karvatupet kuumenevat ja tuhoutuvat. Mitä vaaleampi iho on suhteessa karvan väriin, sitä tehokkaampi on hoito. Mitä tummempi iho, sitä enemmän energiaa hajautuu ihon melaniiniin. Vaaleisiin, punaisiin ja harmaisiin karvoihin laser ei toimi.

Karvan kasvussa on kolme vaihetta:
1.    Anageeninen vaihe, kasvuvaihe, jossa karva kasvaa karvatupessa.
2.    Katageeninen vaihe, jossa valmis karva irtoaa karvatupesta.
3.    Telogeeninen vaihe, lepovaihe, jonka jälkeen karva putoaa pois ja kierto alkaa alusta.

Jos haluat sileän ihon tatuoinnin pohjaksi, ota ensin laser-karvanpoisto ja sitten vasta tatuointi.

Karvoista noin 15–30 prosenttia on kerrallaan anageenisessa vaiheessa, jossa melaniinin määrä karvatupessa on maksimissaan. Karvanpoisto laserilla tapahtuu tässä vaiheessa. Tämän vuoksi tyydyttävän tuloksen saamiseksi tarvitaan yleensä 6–8 hoitokertaa. Hoitojen väli on tyypillisesti kuusi viikkoa ihoalueesta ja karvan kasvusta riippuen.

Tatuoinnit, joissa on tummia sävyjä, ovat este laserhoidolle, sillä laservalo imeytyy tummaan väriin ja se palaa pois. Jos haluat sileän ihon tatuoinnin pohjaksi, ota ensin laser-karvanpoisto ja sitten vasta tatuointi.

Laseria voidaan käyttää turvallisesti suurimpaan osaan vartalon ihoalueista, joissa on epätoivottua karvoitusta. Tyypillisimpiä alueita ovat sääret, bikiniraja, brasilialainen, kainalot, käsivarret, vatsa, rinta ja selkä.

Ohjeet ennen hoitoa

1.    Epilaattooria, vahausta, nyppimistä tulee välttää viisi viikkoa ennen toimenpidettä. Karvojen ajaminen ja leikkaaminen ovat sallittuja.
2.    Älä käytä ruskettavia voiteita kahteen viikkoon ennen hoitoa.
3.    Vältä auringossa oloa 2–6 viikkoa ennen hoitoa riippuen siitä, kuinka helposti rusketut.
4.    Ajele karvat vuorokauden sisällä ennen hoitoa, mieluiten edellisenä iltana.
5.    Peseydy huolellisesti ennen hoitoon tuloa ja jätä hoidettavat karvoitusalueet puhtaiksi voiteilta tai deodoranteilta.

Hoitotoimenpiteen kulku

1.    Hoidettavalle ihoalueelle levitetään viilentävä geeli.
2.    Laserhoidon teho määritetään ihotyypin ja ihovasteen mukaan. Uudet teknologiat vähentävät kivun tuntemusta, mutta täysin kivutonta tapaa karvatupin tuhomaiseen ei silti ole olemassa.
3.    Hoidon jälkeen ihoalueella voi olla punoitusta 2–3 tunnin ajan. Tuhoutunut karva tulee vähitellen ulos ihosta noin 1-2 viikossa.  
4.    Heti hoidon jälkeen suositellaan välttämään aurinkoa ja käyttämään hyvää aurinkosuojaa ainakin kahteen viikkoon asti.
5.    Voit jatkaa normaaleja toimia heti hoidon jälkeen. Saunaa ja kylpemistä ei suositella seuraavan vuorokauden aikana.
6.    Seuraava hoitokerta on ajankohtainen, kun jäljellä oleviin karvoihin tulee näkyvää kasvua, yleensä kuuden viikon kuluttua (vaihtelee 6–12 viikon välillä kasvun mukaan).


Diacorissa uusinta teknologiaa edustava Diolaze

Diolaze on uuden sukupolven diodilaser. Laitteessa laservalo tulee skannaavana viivana eikä koko kennon kokoisena, kuten vanhemmissa laitteissa. Tällöin vaste on tasainen ja myös kivun tuntemus lieventyy. Lisäksi hoitokärjessä on tehokas kiinteä viilennys, joka lisää hoidon mukavuutta. Täysin kivutonta laserointi ei ole, mutta potilaiden mukaan hoito tuntuu vähemmän kuin sokerointi tai vahaus. Kysy lisää!

Yleislääkäri, urheilulääkäri Mika Vihavainen
Member of American Academy of Aesthetic Medicine

Certificate of American Academy of Aesthetic Medicine

Diploma of American Academy of Aesthetic Medicine
mika.vihavainen@diacor.fi

Diacor Keskusta
Keskuskatu 7, 00100 Helsinki

Varaa ilmainen puhelinkonsultaatio tai konsultaatiokäynti puhelinnumerosta 09 7750 800.

Lue artikkeli pdf-versiona, jossa myös kuvat.

Ohjeet

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon Mika Vihavaiselle joko verkosta (valitse asiantuntija: Mika Vihavainen) tai puhelimitse 09 7750 800. Voit varata ajan myös minkä tahansa Diacorin lääkäriaseman vastaanotosta. Verkossa näkyvät ajat ovat ensisijaisesti varattu akuutteja sairauskäyntejä ja konsultaatioita varten.

Voit varata myös puhelinajan kysymyksiisi. Puhelinajan saat ajanvarauksestamme puhelimitse 09 775 0800.

Lääkäri antaa konsultaation yhteydessä ajan hoitokäynnille. Hoitoajat eivät ole erikseen varattavissa verkon kautta.

Varsinaisen hoidon tekee joko lääkäri tai sairaanhoitaja.

KUSTANNUKSET

Hinnat sisältävät alv 24 %.

Konsultaatio: ilmainen
Sääret: 290 €
Kyynärvarret: 200 €
Rinta: 220 €
Vatsa: 220 €
Kainalot: 140 €
Bikiniraja: 180 €
Brasilialainen: 220 €
Brasilialainen, laaja: 250 €
Bikiniraja ja kainalot: 230 €
Brasilialainen ja kainalot: 270 €
Brasilialainen (laaja) ja kainalot: 290 €

Kysy useampien alueiden tarjouspaketteja!

Tyydyttävän tuloksen saamiseksi tarvitaan yleensä 6–8 hoitokertaa. Hoitojen väli on 6–12 viikkoa ihoalueesta ja karvankasvusta riippuen.

Hinnat kattavat yhden hoitokerran. Hintoihin lisätään Diacorin toimistomaksu (17 €) konsultaatiota lukuun ottamatta.