Menu

Erilaisia silmätutkimuksia

Kaihileikkaukset ja näönkorjauksen laserleikkaukset ovat mediassa jatkuvasti esillä, mutta silmälääkärin työ on paljon muutakin. Ruoholahden Silmäyksikössä vastaanottoa pitävä silmätautien erikoislääkäri Sissi Katzin potilaat hakevat useimmiten apua joko näköongelmiin tai pitkäaikaisiin silmäsairauksiin. 

Katzin mukaan Ruoholahden silmäyksilössä on erittäin hyvät silmäsairauksien tutkimusmahdollisuudet. 

- Päivittäisessä silmälääkärin työssäni saan kaikki tarvittavat tutkimukset täältä. Silmänpainepotilailta otetaan näkökenttätutkimuksia, hermosäie- ja näköhermokuvia sekä muita erikoistutkimuksia. Tarkan näkemisen aluetta uhkaavissa sairauksissa käytän valokerroskuvausta eli OCT-laitetta. Vastaanottotyössä tarvitaan usein myös kameraa, jolla kuvataan erilaisia silmän pinnan tai verkkokalvon muutoksia joko seurantaa tai jatkotutkimuksia varten.

Näköongelmista ja pitkäaikaisista silmäsairauksista kärsivät ovat tavallisia silmälääkäripotilaita.

- Ruoholahden lääkäriasemalla toimii myös laboratorio, joten silmäntulehdusta sairastavilta potilailta voimme ottaa erilaisia silmänäytteitä. Kaikki tutkimukset ovat saatavilla erittäin helposti ja nopeasti ja tutkimuslaitteemme ovat erittäin hyvät, Katz vakuuttaa.

Esko Heikkinen